בפרסום חדש של מגזין "גלובל פיננס" מדורגים ראשי בנקים ב-70 מדינות. קרנית פלוג, נגידת בנק ישראל, דורגה במקום הכי גבוה יחד עם נגידי הודו, מלזיה, הפיליפינים, שווייץ, סעודיה וטייוואן. זאת למרות שלפני פחות מחודש בכיר בממשלה אמר שהיא "היסטרית והורסת את הכלכלה".
הדירוג הינו דירוג שנתי של המגזין "גלובל פיננס", במסגרתו מקבלים נגידי כל הבנקים בעולם ציונים בסקאלה של מ-A עד F כאשר הנגידים נמדדים לפי יכולת התמודדות והשגת שליטה בלחצים אינפלציוניים, עמידה ביעדי הצמיחה הכלכלית, יציבות המטבע המקומי וניהול הריבית במשק. ציון A מסמן עבודה מושלמת של הנגיד בעוד ש-F הוא כישלון מוחלט. מחלקי הציונים לקחו בחשבון גם גורמים מקומיים המשפיעים על ההתנהלות.
כשמונתה לנגידה (הנגידה האישה הראשונה בישראל), היה זה כברירת מחדל ולאחר שנתניהו הציע שני מועמדים אחרים. מאז, היא הורידה את הריבית במשק לנמוך ביותר בשנים האחרונות וגם כונתה בעקבות כך על ידי בכיר בממשלה "היסטרית והורסת את הכלכלה". לפני חודש, דורגה על ידי "פורבס" כאחת השנים במשפיעות בישראל ועכשיו עם הדירוג של "גלובל פיננס", נראה שפלוג מצליחה להוכיח את עצמה.
שמירה על ריבית אפסית על משכנתאות היא המשך ניפוח בועת הנדל"ן. התוצאה העיקרית של הצעד הזה הוא מחירי דיור מנופחים, תשואות לבעלי הרכוש, ואי-יכולת לרכוש וגם לשכור דירות במחיר הגיוני (בלי להיכנס לחובות). אז במובן הזה – פלוג בחלט לא נגידה מוצלחת. יתר על כן, היא דבקה בגישת הכסף על בסיס חוב, ולא מוכנה לשקול אלטרנטיבות לכך אשר מוצעות ביתר שאת לאחרונה.
אבל – מה שהיא עושה תואם את מדיניות הממשלה, אשר מעוניינת בשמירה על מחירי דיור גבוהים (מדיניות מוצהרת, על אף רמיזותיו של לפיד), כך שבודאי אי אפשר להאשים אותה ב'היסטריה'.