ביום שני 25 לאוגוסט הודיעה הנגידה, ד"ר קרנית פלוג, על הורדת הרבית לרמה הנמוכה ביותר שהייתה אי פעם, ריבית של רבע אחוז. צעד שעשוי לעורר מחלוקת ולהוביל לדיון ציבורי. ואכן כך היה אלא שהפעם מדובר בנגידה ולא בנגיד שהינו גבר עתיר ניסיון ועדיף שיהיה צבאי, גבר היודע לקבל החלטות שקולות בקור רוח, גבר שכולנו יכולים לסמוך עליו.
אך לא… לנו רחמנא לצלן יש נגידה, והיא אישה…
גלובס מצטט גורם כלכלי בכיר בממשלה שכינה את הצעד של הנגידה: "קשה עד אפילו לא אחראי ומזיק, היא משדרת היסטריה, היא הורסת את הכלכלה שמצליחה לשרוד למרות המצב". למה התכוון אותו גורם כלכלי האמיץ, אלום השם, בייחוסו לנגידה, ד"ר פלוג, התנהגות היסטרית?
פחות חשוב למה הוא התכוון אך ברור שהוא נדרש לאחד ממנגנוני הדיכוי העתיקים ביותר כלפי נשים. גישה המייחסת לרחם האישה כוחות דמונים המשבשים עליה את דעתה. המושג נתבע ביוון העתיקה ע"י היפוקרטס ונגזר מהמילה היוונית לרחם "היסטרה" (hystera). בדיאלוג בין היפוקרטס לאפלטון קיים תיאור של הרחם הנודד בגופה של אישה וחונק אותה כאשר הוא מגיע אל החזה וגורם שם למחלה. קלאודיוס גלנוס, מבחירי הרופאים במאה השנייה לספירה, רותם את ההיסטריה לחיזוק מוסד הנשואים בייחסו את ההיסטריה לנשים רווקות, לבתולות ונזיריות אשר אין גבר לצדן שיספקן מינית. הגדילו עשות רופאי התקופה הוויקטוריאנית (במחצית השנייה של המאה 19) אשר טענו שרבע מכלל הנשים סובלות מתופעות היסטריות. וקשה להאמין שאותם רופאים אמצו את ה"פארוקסיזם היסטרי" כשיטת טיפול רווחת, או במילים אחרות גירוי איברי מינן של המטופלות עד לכדי אורגזמה. אני רוצה להאמין שכל ברת ובר דעת יסכימו איתי שמדובר במנגנון דיכוי חשוך אשר לשמחת כולנו פס מן העולם הקליני.
לשמחתנו עולם הרפואה השתחרר ושחרר מיליוני נשים מסינדרום ההיסטריה ומדרכי הטיפול הפוגעניות. אז מדוע אנחנו, הגברים "הנאורים" ובכללם אותו גורם כלכלי בכיר בממשלת ישראל איננו מוכנים להשתחרר מתפיסות שוביניסטיות? לי התשובה ברורה! אנו מסרבים לוותר על מנגנוני השליטה שלנו. איננו מוכנים לפתוח את מרחבי הכוח עליהם אנו שולטים לנשים, אל הג'נטלמן קלאב שלנו לא תצטרף אף אישה ולו המוכשרת ביותר.
הוספת תגובה לכתבה