תושבי כפר שלם עודכנו בשבת האחרונה בהתפתחות נוספת בפרשת פינוי הבינוי בשכונתם. המדינה הגישה בפני מועצת רשות מקרקעי ישראל הסדר פיצוי חדש, בגובה 1.3 מיליון ש"ח לכל היותר, לתושבים העומדים בקריטריונים הרלוונטיים.
אותם קריטריונים נקבעו שרירותית בידי המדינה, היות וועד תושבי כפר שלם לא היה שותף בכתיבת המתווה להסדר, והם מגבילים את מתן הפיצויים רק לחלק ממשקי הבית בשכונה, ומותירים מאות משפחות ללא שום פתרון, ולפיכך, ללא בית.
תושבי כפר שלם יושבו בשכונה בתקופת קום המדינה, על חורבות הכפר הפלסטיני "סלמה", אך הנכסים מעולם לא נרשמו על שמם, ומאז לא הוסדר מעמדם החוקי על הקרקע. כבר שנים רבות שמנסה עיריית ת"א-יפו לקדם את פינוי – בינוי בשכונה, ובעבר אף ביצעה פינויים ללא הסדר פיצוי ותוך הפעלת כוח. גם כעת, כאשר נעשה כביכול ניסיון נוסף להגיע להסדר עם תושבי השכונה, הוא נעשה באופן חד צדדי, ללא שיתוף התושבים בקביעת הקריטריונים להסדר. צפו בכתבה על פינויים בכפר שלם משנת 2007:
חלק מהתנאים המפלים בהסדר נעוצים בכך שהזכאות לפיצויים תלויה ברישום התושב כ"ראש משפחה" בסקר אוכלוסין שנערך בשכונה ב-1976. מי שלא נרשם, אינו זכאי להנות מההסדר. כמו כן לא ימצא זכאי לפיצויים תושב שבן או בת זוגו רכשו דירה מחוץ לשכונה, או מי שכבר פוצה בעבר בגין פינוי מקרקעין (לא הוגדר באיזה סכום). מעבר לכך, מציב ההסדר אולטימטום כי גובה הפיצוי המוצע יפחת מדי שנה ב-10 אחוזים, עבור תושבים שלא יחתמו הסכמי הפינוי עד תום 2015.
כל זאת, בעוד שפינוי הקרקע המדוברת עתיד להכניס לעיריית ת"א רווחים בשיעור 660 מיליון ש"ח.
ביום שבת האחרון הפגינו תושבי כפר שלם מול ביתו של יאיר לפיד, במחאה נגד אישור ההסדר והם ממשיכים במאבקם על הזכות לפיצוי הוגן.
הוספת תגובה לכתבה