הקהילה הבינלאומית כולה נכשלה ביישום לקחי רצח העם ברואנדה, אומרים היום באמנסטי אינטרנשיונל, היום בו מציינים 20 שנה לטבח בו נהרגו 800,000 אנשים ברואנדה. "ב-1994, העולם התבייש כשהעלים עין לקריאות הנואשות לעזרה שהגיעו מרואנדה. אפריקה ושאר הקהילה הבינלאומית לא הושיטה יד בזמן שמאות אלפים נטבחו", אמר סליל שאטי, מזכ"ל אמנסטי אינטרנשיונל. לטענתו, אירועי רצח עם ממשיכים עדיין להתקיים, "ברפובליקה המרכז האפריקנית, אנו רואים טיהור אתני בקנה מידה עצום. גם בדרום סודן, גברים ונשים נהרגו או נאנסו בגלל מוצאם האתני והשערות לגבי השתייכותם הפוליטית", עוד מוסיף שאטי כי "האירועים האחרונים ברפובליקה המרכז האפריקנית ודרום סודן מדגישים את כישלונם המתמשך של המאמצים האזוריים והבינלאומיים להתמודד עם הסכסוכים הנוכחיים באפריקה".
מאז דצמבר 2013, אמנסטי אינטרנשיונל חוקר פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות, הממשיכים להתרחש ברפובליקה המרכז אפריקנית, למרות נוכחותם של כוחות שמירת השלום של האיחוד האפריקאי וצרפת. הוצאה להורג ללא משפט, אונס וצורות אחרות של עינויים מתרחשים מדי יום. הטיהור האתני אילץ מאות אלפי מוסלמים להימלט למדינות שכנות, בהן הפליטים חיים בתנאים קשים, וכך מתפתח משבר הומניטרי נוסף. בדרום סודן, נהרגו אלפי אזרחים בחודשים האחרונים ויותר ממיליון בני אדם נאלצו להימלט מבתיהם, לאחר פרוץ הסכסוך בדצמבר 2013. גם כאן, פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות ממשיכים להרוס חיים ואילו המבצעים נותרים חופשיים.
בתגובה לאלימות, מועצת הביטחון של האו"ם הסכימה פה אחד להגדיל את היקף כוח שמירת השלום בדרום סודן, כך שהוא יוכל לבצע בצורה טובה יותר את פעילותו להגנה על אזרחים. עם זאת, למרות הלקחים שנלמדו ברואנדה, הפריסה הייתה איטית. כמו כן, עם התקרבותה של עונת הגשמים, מרחפת מעל סכנה של קטסטרופה הומניטרית, אלה אם יגיע לאזרחים, ללא כל דיחוי, סיוע הומניטרי.
הוספת תגובה לכתבה