באירוע לרגל יום האישה הבינלאומי קלעו יחד סלסלאות תמרים נשים ערביות ויהודיות. הנשים שיתפו פעולה יחדיו, התיעצו בינהן ובכדי לגשר על מכשולי השפה, דיברו בעיקר באמצעות הידיים. האירוע נערך במרכז המבקרים של סינדיאנת הגליל בכפר כנא בשיתוף עם ארגון העובדים מען.
מלבד קליעת הסלים נערך פאנל נשים עוצמתיות ששיתפו מעשייתן. מנחת הפאנל, חנאן מנאדרה זועבי, אמרה כי "העצמת נשים ערביות כרוכה בהתנגדות למסורות ומנהגים הנשענים על פרשנות דתית מסולפת, המצמצמת את תפקיד האשה לגידול משפחה. ההסתגרות בבית היא גזר דין מוות לשאיפות וליכולות שלנו כנשים" והוסיפה שכנשים ערביות יוצאות לעבוד הכלכלה כולה מתחזקת וגם הדגישה כי שיתוף הפעולה של נשים ערביות ויהודיות למען שוויון מחזק את כלל הנשים השואפות לשינוי ושהיא הדרך היחידה להתגבר על מחסום השנאה, הגזענות והפחד.

קולעות סלים יחד. צילום: ארז וגנר
בין הנשים שלקחו חלק בפאנל הדוברות דיברה נאדיה ג'יול (פעילה במעגלי קשר יהודים וערבים הדוגלים באי אלימות) על ילדותה כפליטה, על חיים ללא מים וחשמל על הפער בין היהודים לערבים ועל התפתחותה האישית מחברה שלא איפשרה חופש, לאישה פלסטינית ישראלית עצמאית.
דוברת נוספת הייתה ופא טיארה (מרכזת פרויקט נשים וחקלאות) שדיברה על אי השיוויון בעולם בכלל ובין ערביות ויהודיות בפרט, סיפרה על מחסור במקומות עבודה, על הקושי של נשים ערביות להתפרנס ועל מה שמשאיר אותן רחוקות מהשוויון האידיאלי.

ואפא טיארה. צילום: ארז וגנר
צפו בכתבה על מפגש של הפועלות הערביות עם נציגי ממשלה בכדי לדון ולבקש מהממשלה לפעול במרץ כדי להגדיל את שיעור העסקת הנשים הערביות ונוגע בשאלה מה מונע מאישה ערביה החיה בישראל מלעבוד.
את הפאנל סיימה ראניה סאלח (מארגנת עבודות הנשים של ארגון העובדים מען במזרח ירושלים) שסיפרה על המאבק ליחס הוגן מול לשכות התעסוקה והביטוח הלאומי, על העוני בקרב נשים פלסטיניות ושרק אחוז פעוט מהן עובדות. בנוסף אמרה כי "כאשר ראיתי כל כך הרבה נשים מהארץ ומחוץ לארץ שמתגייסות לשפר את המצב של נשים ערביות, הרגשתי שאני לא עושה מספיק, שיש לי עוד המון מה ללמוד, ושאפשר להפוך את החיים להרבה יותר משמעותיים. אנחנו צריכות להתפתח ולהפתח לעולם."

ראניה סאלח. צילום: ארז וגנר