ידיעה כתובה |

: חיים מפוצלים

מדינה נכתב על ידי

הכיבוש הישראלי הוא הגורם העיקרי לצרכים הומניטריים בקרב פלסטינים בשטח הפלסטיני הכבוש, כך טוענים במשרד האו״ם לתיאום עניינים הומניטריים בשטח הפלסטיני הכבוש.

אתמול, 13.06.16, פורסמה הסקירה ההומניטרית לשנת 2015 של משרד האו״ם לתיאום עניינים הומניטריים בשטח הפלסטיני הכבוש. המסמך נקרא "חיים מפוצלים" ומראה כיצד הצרכים ההומניטריים בשטחים הכבושים נובעים מדפוסי פעולה הקשורים בכיבוש הישראלי הממושך ובסכסוך המתמשך. "הדוח 'חיים מפוצלים' מראה בבירור את ההשפעה ההרסנית של מצב מתמשך זה, בעיקר על 4.8 מיליון פלסטינים שפגיעותם מעמיקה והולכת בשל הפרות של המשפט ההומניטרי הבינלאומי ושל משפט זכויות האדם הבינלאומי", אומר דיויד קרדן, העומד בראש המשרד.

משנת 2002 פועל בשטח הפלסטיני הכבוש משרד מקומי של משרד האו״ם לתיאום עניינים הומניטריים. מטרתו היא לתת מענה לצרכים הומניטריים בגדה המערבית, בירושלים המזרחית וברצועת עזה.

מתוך הדו"ח "חיים מפוצלים", צילום: אחמד מזהר.

מתוך הדו"ח "חיים מפוצלים", צילום: אחמד מזהר.

על פי הדו"ח, מספר הפלסטינים תושבי הגדה המערבית שנפצעו או נהרגו על ידי כוחות ישראליים בשנת 2015 היה הגבוה ביותר מאז 2005, השנה שבה החל משרד האו״ם לתעד נתונים אלה, וכך גם מספר הנפגעים הישראלים שהותקפו על ידי פלסטינים מהגדה. בין הגורמים המדאיגים מוזכרות תקיפות של ישראלים על ידי פלסטינים והתגובות של כוחות ישראליים באירועים מסוג זה.

בנוגע לעזה, מוזכר כי הפסקת האש מאוגוסט 2014 החזיקה מעמד ברובה וכי הדבר בא לידי ביטוי במספר ההרוגים הנמוך במקום. אף על פי כן, ברבעון האחרון של השנה גדל מניין הנפגעים  בעזה במקביל להידרדרות בגדה המערבית. ישראל ממשיכה לתת ליותר אנשים וליותר סחורות לצאת מעזה. אף על פי כן, המצור ממשיך למנוע מימוש של רבות מזכויות האדם. סגירת מעבר רפיח על ידי מצרים והפילוג הפלסטיני הבלתי פתור מבית ממשיכים להחריף את המצב ההומניטרי ברצועה.

טענה נוספת העולה בדו"ח היא שיותר ויותר הגבלות מוטלות על פעילות הומניטרית וכי גורמי סיוע הומניטרי נתקלים בקשיים גוברים לסייע לפלסטינים הזקוקים לכך.

 
 

הוספת תגובה לכתבה

  כתבות ווידאו שחבל לפספס