ארגוני בעלי החיים פנו ליועץ המשפטי לממשלה וליו"ר הכנסת בדרישה לפתוח בחקירה בחשד להפרות חוק לכאורה מצד חברת השדלנות "גלעד לובינג", במסגרת מהלכיה נגד הצעת החוק למניעת סחר בפרוות. תחקיר "מבט שני" חשף כי ארבעה חברי-כנסת הוזמנו לנסיעה לדנמרק, במימון תעשיית הפרוות ובלוויית שדלנים מ"גלעד לובינג", בעוד שלוועדת האתיקה דווח כי הביקור נעשה בהזמנת הקהילה היהודית
הקואליציה הבינלאומית נגד פרוות, ונציגותיה בישראל "תנו לחיות לחיות" ו"עמותת אנונימוס לזכויות בעלי-חיים", פנו אתמול, 11.5.2015, ליועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטיין וליו"ר הכנסת ח"כ יואל (יולי) אדלשטיין, בדרישה לפתוח בחקירה נגד חברת השדלנות "גלעד לובינג". הארגונים דורשים לחקור חשד להפרת חוק הכנסת במהלכים שביצעה החברה במסגרת ייצוג פדרציית הפרוות העולמית (IFF), במאמץ לסיכול הצעת החוק למניעת סחר בפרוות.
כתבת התחקיר של טל מיכאל ותומר אביטל ("מבט שני", 29.4, ערוץ 1) חשפה כי מספר חברי-כנסת טסו לדנמרק בשנים 2011-2012, לכאורה במימון תעשיית הפרוות: פאינה קרשנבאום, כרמל שאמה הכהן, אמנון כהן ואליעזר מנחם מוזס. לפי התחקיר, אנשי "גלעד לובינג" התלוו לנסיעות, שכללו מפגשים עם אנשי תעשיית הפרוות בדנמרק וביקורים באתרים הקשורים לתעשייה. בבקשות לאישור הנסיעות נמסר לוועדת האתיקה של הכנסת כי הביקורים היו בהזמנת הקהילה היהודית בדנמרק, אולם מהתחקיר עולה שהקהילות היהודיות בדנמרק מכחישות שהן אלו שארגנו את הביקור ומימנו אותו, וכי הן חתמו על מכתב ההזמנה לבקשת גורמים בעלי עניין.
("מבט שני", 29.4, ערוץ 1)
"היתה הונאה של ועדת האתיקה של הכנסת", כותבים הארגונים בבקשה לחקירת הפרשה. "ולא בכדי לא נמסר לוועדת האתיקה של הכנסת המידע האמיתי אודות מטרת הנסיעה והגורם המממן – שהרי מדובר לכאורה במתן טובת הנאה בקשר לתפקידו של חבר הכנסת, על מנת 'לקנות' את תמיכתו בעמדת תעשיית הפרוות. הדברים מגיעים עד כדי חשד לפלילים".
הארגונים כותבים כי מתעורר חשד כי "גלעד לובינג" הפרה שורה של איסורים בסעיף 69(א) לחוק הכנסת, ביניהם איסור הענקת טובות הנאה לחברי-כנסת. "מדובר בהתנהלות המאיימת על הענייניות והטוהר של הדיון הפרלמנטרי וההליך הדמוקרטי, ושמחייבת בירור מעמיק ונקיטת צעדים חמורים כנגד מי שיימצא שעבר על הוראות החוק", מסכמים הארגונים.
במקביל, העמותה לדמוקרטיה מתקדמת הגישה אף היא תלונה למשטרה ופנתה ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לחקירת הפרשה.
הצעת החוק נגד מכירת פרוות הוגשה לראשונה ע"י חברי הכנסת לשעבר ניצן הורוביץ ורונית תירוש, וזכתה לתמיכה רחבה בציבור ובכנסת. בכנסת הקודמת הוגשה ההצעה פעם נוספת, בחתימת 40 חברי-כנסת מימין ומשמאל, וכוללת היתר שימוש בפרוות לצורכי דת.
ג'יין הלוי, הקואליציה הבינ"ל נגד פרוות: "מאות מיליוני בעלי-חיים מומתים באכזריות שלא תתואר עבור פרוותם. הם מעבירים את חייהם הקצרים בכלובים צרים, לעתים מחושמלים למוות ולעתים נפשטים מעורם בעודם בחיים. הגיע הזמן להפוך את העינוי הזה לנחלת העבר."
הוספת תגובה לכתבה