דרישה מהמדינה לפצות את משפחת דוואבשה ונפגעי הטרור היהודי.
פעולת הטרור המזוויעה בכפר דומא בשבוע האחרון הביאה לשריפת משפחת דוואבשה ומותם בשריפה של האב סעד והבן התינוק עלי. האם ריהאם והבן השני אחמד נאבקים בימים אלה על חייהם. בית המשפחה גם נשרף כליל. הנזק שנגרם למשפחה הינו נזק נוראי ובלתי הפיך.
אמנם אין סכום כסף כלשהו שיכול לפצות את המשפחה על האובדן ועל הפגיעות בנפש וברכוש, אך המקרה של משפחת דוואבשה מחדד את האבסורד שמתקיים כיום בעניין ההסדרים המשפטיים והפוליטיים הנוגעים לסוגיית תשלום פיצויים. בעוד ההסדרים המשפטיים בישראל מבטיחים הענקת פיצויים בנפש וברכוש לנפגעים על ידי פעולות שבוצעו על ידי פלסטינים, הרי נפגעים פלסטינים של פעולות שבוצעו על ידי יהודים אינם זכאים לפיצוי מהמדינה כנפגעי פעולות איבה. הלכה למעשה, מצב דברים זה משאיר את משפחת דוואבשה ללא כל פיצוי, וזאת כאשר נפגעים יהודים בנסיבות דומות היו זוכים לפיצוי מהמדינה.
ח״כ ד״ר יוסף ג׳בארין (הרשימה המשותפת) פנה השבוע ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה כי היועץ יבחן את הנושא ברמה העקרונית ויציע מנגנונים פרקטיים שיאפשרו למשפחת דוואבשה לקבל פיצויים על הפגיעות הקשות בנפש וברכוש, כמו גם כל מקרה אחר של נפגעי טרור יהודי.
ג׳בארין כתב בפנייתו כי המצב כיום אינו מתקבל על הדעת, ומהווה ״הפלייה בין דם לדם״. ג׳בארין הדגיש, כי ״נפגעים של פעולות על בסיס לאומני צריכים להיות זכאים לפיצויים מהמדינה, ואין זה משנה אם הם יהודים או ערבים. זאת ועוד, דווקא במקרים בהם הקורבנות הם מהאוכלוסייה הפלסטינית עולה הצורך בהבטחת פיצויים כאמור שכן מדובר באוכלוסייה חסרת אמצעים ומשאבים, הנמצאת תחת שליטה ישראלית מזה כחמשה עשורים. לפיכך המדינה אינה יכולה להתכחש לחובתה לדאוג לאוכלוסייה זו, וחובה זו אף מעוגנת בכללי המשפט הבינלאומי״.
עוד כתב ג׳בארין, כי ״השריפה והרצח האמורים מהווים שיא חדש באלימות הרצחנית של הטרור היהודי, ויש לקוות שהזעזוע מהמעשה יפתח פתח לדיון ציבורי ומוסרי באשר לאחריותה של הממשלה לטרור היהודי במקרה של משפחת דוואבשה, ובמקרים דומים, לרבות הפשעים של "תג מחיר". כל עוד המדינה שולטת בשטחים הפלסטיניים, מוטלת עליה חובה במשפט הבינלאומי להגן על הפלסטינים תושבי המקום, לרבות החובה לפצותם על פשעים נגדם על רקע היותם פלסטינים״.
הוספת תגובה לכתבה