תמלול הכתבה: הסלמה בבילעין

הסלמה בבילעין
מגיש: בשבועות האחרונים, מתרבות העדויות על הסלמה באלימות הצבא ובדיכוי ההפגנות השבועיות נגד גדר ההפרדה בכפר בילעין. בשל אותה אלימות, יצאו התושבים בקריאה לפעילי זכויות אדם, כדי שיצטרפו אליהם להפגנה השבועית.

חמדי אבו-רחמה: בשלושת השבועות האחרונים היחידה השתנתה, אני חושב, ומאז הם נכנסים לכפר.
זה היה מאוד אלים.
הם יורים המון כדורי גומי וכבר הרבה זמן שלא ירו כדורי גומי.
הם לא נותנים לאנשים להתקרב לגדר וכשהם מתקרבים הם מתחלים לירות אליהם.

מגיש: צוות של הטלוויזיה החברתית שהצטרף להפגנה, דיווח על ירי מאסיבי של גז מדמיע, עוד בטרם הגיעו המפגינים לגדר. למרות שלא ניזרקו אבנים במהלך ההפגנה, הצבא פלש לתחום הכפר וניסה למנוע מעיתונאים וצלמים לתעד את ההתרחשות.

חייל: תן לי תעודת עיתונאי.
מפגין: איזה תעודת עיתונאי? אל תיגע בי.
חייל: אז בבקשה אתה עצור.
מפגין: לא, לא.
חייל: מאה אחוז אז תלך אחורה. בבקשה.

מגיש: תושבי בילעין זכו במאבק המשפטי, והצליחו לגרום לצבא, להעתיק את גדר ההפרדה ממקומה, ובכך להשיב לכפר 700 דונם. התושבים ממשיכים במחאתם השבועית להשבת 1,500 דונמים נוספים שנשארו מערבית לגדר. הניצחון המשפטי, המאבק היצירתי, שיתוף הפעולה בין פלסטינים, ישראלים ופעילים בינלאומיים, התיעוד וההפצה של ההפגנות ברשת - כל אלו הפכו את בילעין לסמל של המאבק העממי. המעוניינים להצטרף להפגנות השבועיות מוזמנים להיכנס לדף הפייסבוק של "אנרכיסטים נגד הגדר".

סוף תמלול הכתבה: הסלמה בבילעין
 
 

הוספת תגובה לכתבה

כתבות ווידאו חדשות מערוצי הטלוויזיה החברתית

  כתבות ווידאו שחבל לפספס