סיקור |
בסוף אפריל (2013) התקיים דיון בו לקחו חלק פעילים פוליטיים ואינטלקטואלים ערבים מישראל על גל המחאות הערבי אשר פרץ בשלהי 2010 בתוניסיה, הדיון סבב סביב השאלה האם האביב הערבי אכן מהווה מהפכה דמוקרטית. שפה: עבריתכתוביות: עברית(לתמלול הכתבה »)
מגישה: גל המחאות הערבי שפרץ בשלהי 2010 בתוניסיה והתפשט לשאר העולם - עדיין בעיצומו. ביום חמישי האחרון התכנסו אינטלקטואלים ופעילים פוליטיים ערבים מישראל ומהגולן, לדיון שהעלה את השאלה האם האביב הערבי הוא אכן מהפכה דמוקרטית, כפי שרבים ייחלו לה, או שמא זהו חורף איסלאמי?
עודה בשאראת: מה שקורה בעולם הערבי זה למעשה רנסנס, הרנסנס הערבי, שימוש מושכל בכלי המדיה שנמצאים באינטרנט, שנמצאים בפייסבוק, שנמצאים בתחנות טלוויזיה.מה שלומדים האנשים, גם האנשים הפשוטים, צעירים שנמצאים בכפרים הנידחים. הם משתמשים בשיח דמוקרטי כל כך מתקדם, והכל נפרש על השולחן. מגישה: השינויים שהביאו לאביב הערבי מייצגים לדעת רבים את הכיוון אליו צועד העולם כולו.
אסמה אגבריה זחאלקה: השפה שמתחילה להתגבש בעולם היא שפה אחת, היא שפה של מהפכה, מהפכה תודעתית, מהפכה אמתית ושינוי שורשי של צורת החשיבה, של צורת ההתייחסות ובעיקר צורת ההתייחסות של האזרחים לתפקיד שלהם בחברה, שהם לא צריכים להיות שפוטים של המשטר או של המדינה או של מוסדות המדינה, אלא אנשים שלוקחים את גורלם בידיהם ומתחילים לפעול וליזום את השינוי ולדרוש את מה שמגיע להם ואפילו להגיע למוקדי הכוח ולעשות את השינוי הזה.
הוספת תגובה לכתבה