סיקור |
ביום שני השבוע (1/7/2013) התקיים המפגש "נשים וכוח" בו דנו נשים על מקומן בסכסוך הישראלי - פלסטיני. באירוע של ה"פלסטיין ישראל ג'ורנל" בעריכתם של זיאד אבו זיאד והלל שנקר דנו הנשים בכלים שלהן לקידום המשא ומתן לפתרון הסכסוך. גם האו"ם הגדיר את הצורך לשלב נשים באזורי סכסוך לפתרון קונפליקטים (החלטה 1325). נשים חזקות וארגוני נשים פועלים כאן יחד לייצוג הצד הישראלי והפלסטיני במטרה להביא לשלום בר קיימא. הכנס הינו שיתוף פעולה בין קרן היינריך בל וה"פלסטיין ישראל ג'ורנל" ומידע נוסף ניתן למצוא בלינק זה.שפה: עברית, אנגליתכתוביות: עברית(לתמלול הכתבה »)
מגישה: במה קצת יותר ראויה נתנה השבוע קרן היינריך בל לנשים שמייצגות בשקט את הקול החזק באירוע של ה"פלסטיין ישראל ג'ורנל" בעריכתם של זיאד אבו זיאד והלל שנקר:
ענת סרגוסטי:נשים צריכות לשבת אל שולחן קבלת ההחלטות. כשאני ראיתי אתמול, בטח ראיתם, כשקרי היה כאן וישב עם הצוות הישראלי רק ציפי לבני הייתה שם ואנחנו רוצים שהאחת הזאת תהיה הכל. אנחנו רוצים שהוא תהיה פמיניסטית, מבוגרת וצעירה, יהודיה ופלשתינית ביחד, והיא לא יכולה. ואנחנו צריכים את כל הקולות האלה סביב השולחן שיישמעו בזמן בו מתקבלות ההחלטות וזה גורלי כאן בישראל כשהביטחון הוא מעל לכל.
מגישה: האו"ם כבר הגדיר מזמן את הצורך לשלב נשים באזורי סכסוך לפתרון לא מיליטנטי של קונפליקטים. ישראל התחייבה לכך בחוק. נשים חזקות וארגוני נשים פועלים יחד כדי שהחוק ייושם במטרה להביא לשלום בר קיימא.
לוסי נוסייבה:הכיבוש משפיל, באותה מידה שהוא מטיל מגבלות. זה משפיעה על גברים ונשים כאחד, אבל הנשים נוטות לספוג גם את התסכול של הגברים שנובע מהשפלתם, כך שהדיכוי שהן חוות הוא כפול. מצד שני אני חושבת שזה חשוב מאוד שנזכור שנשים הן לא רק קרבנות. יש הרבה נשים, במיוחד בחברה הפלסטינית, שהיו חזקות לאורך כל ההיסטוריה הפלסטינית ומשמשות מודלים לחיקוי. כך שאני מאמינה שזו הזדמנות חשובה שנשים יכולות לנצל כדרך לקבל כוח לבניית שלום שהוא שלום אמיתי וסוף לאלימות נגד נשים.
מגישה: מים שקטים חודרים עמוק, רק חבל שהסלעים בדרך קשים וזה לוקח כל כך הרבה זמן...
הוספת תגובה לכתבה