כתבות העוסקות בזכויות חברתיות וכלכליות, הנכללות תחת זכויות האדם. העשרה לשיעורי אזרחות בבתי הספר:
למה הרסה המדינה בתים בקלנסווה? – מקדאד עבדאלקאדר מתאר את מצב הריסות הבתים בקלנסווה, מראיין את ראש העירייה ומהנדס העיר ומנסה להבין מדוע המדינה הורסת בתים בעוד היא לא מאשרת תכניות מתאר שנים רבות.
אל תשליכני – תערוכת הצילומים "אל תשליכני", שיזמה כרמן אלמקייס עמוס, ביקשה להעלות מודעות למצבם של קשישים המתגוררים בדירות הדיור הציבורי.
עידוד תרומות מזון או עידוד שחרור מאחריות? – חוק עידוד תרומות מזון שנחקק לאחרונה, נועד להגן על תורמי מזון, מתביעה בגין נזק לנתרמים. האם עידוד הגדלת התרומות פירושה המשך מגמת התנערות המדינה מאחריותה לעניים?
תעסוקת נשים חרדיות – בשנים האחרונות שיעור ההשתתפות של נשים חרדיות בשוק העבודה עולה ועולה. אם לפני כ-20 שנה פחות מחצי מהנשים החרדיות בישראל יצאו לעבוד, נראה שהיום מעל ל75% מהן משתתפות פעילות בשוק העבודה. ולמרות זאת נראה כי עדיין ישנן בעיות רבות בשילובן בשוק העבודה הישראלי.
טרנספוביה בשוק העבודה – ליעוז לוי חוותה לא מעט קשיים בקבלה למקומות עבודה. כיום היא רכזת קשרי קהילה במרכז התעסוקה לקהילה הטרנסג'נדרית ומלווה חברות וחברי קהילה בדרך להשתלבות בשוק התעסוקה.
מילון מושגים בזכויות חברתיות וכלכליות – ישנם מונחים ומושגים רבים המהווים בסיס להבנת הזכויות המגיעות לכל אזרח ואזרחית – אז מדוע קיים חוסר ידע משווע לגביהם? עמותת "ידיד" פרסמה מילון מושגים מרוכז בנושאים כלכליים וחברתיים שונים מנת להקל על הציבור להבין את זכויותיהם ומה מגיע להם. למילון המלא.
תמונת מצב המדינה 2018 – גם השנה, כמו בחמש השנים האחרונות, מפרסם מרכז טאוב את "תמונת מצב המדינה 2018" – המציגה בצורה גרפית נתונים עדכניים על החברה והכלכלה בישראל, המציגים תמונה מורכבת של החברה הישראלית. ב-2018 נראה כי רמת החיים בישראל עלתה וכך גם שיעורי התעסוקה, וניכרים שינויים
כיצד ניתן להתמודד עם תופעת העוני? – היקפי העוני בישראל כ"כ גדולים, עד שלעיתים נדמה שאין מה לעשות, שככה זה. אחרי ששאלנו מי הוא עני, מהו אי בטחון תזונתי ומי אחראי לתיקון המצב, נבחן מה אפשר לעשות.
דו"ח מצב התעסוקה של נשים בדואיות בנגב – לרגל יום האישה הבינלאומי פרסם הפורום לדו-קיום בנגב דו"ח העוסק במצב התעסוקה של נשים בדואיות בנגב. את הדו"ח מרכיבים שלושה חלקים – הראשון מציג נתונים על תעסוקה בקרב הנשים הבדואיות בנגב, השני עוסק בחסמים בכניסה לשוק העבודה והשלישי במדיניות הממשלתית
אי-בטחון תזונתי – רעבים? עבור רובנו, הפתרון פשוט ללכת לאכול משהו. אבל בישראל יש מאות אלפים שמוותרים על מזון בגלל קושי כלכלי. במציאות כזאת, חשוב להכיר את המונח 'אי-בטחון תזונתי'.
טכנולוגיה למיגור העוני – רובוט שמדפיס בית, ומדענית שמכינה המבורגר במעבדה, מתכנסים להביס יחדיו את העוני.
"להרגיש לא חוקי": החיים תחת חוק הפיקדון – במאי 2017 חוק הפיקדון נכנס לתוקף, וכבר ניתן לראות את הכשלים הרבים בו. מבקשי המקלט סובלים מיחס משפיל ומעוני מחריף, עד מתי המצב הזה יוכל להמשיך?
תעסוקת נשים בדואיות בנגב – מהם הקשיים והחסמים המקשים על נשים בדואיות בנגב להשתלב בשוק העבודה? סרטון זה הוקרן בוועדה לקידום מעמד האשה ושוויון מגדרי בכנסת בדיון בנושא תעסוקת נשים בדואיות.
פריגוניזם בשוק הכרמל – בכל יום שישי מגיעה קבוצה של פריגוניסטים לשוק הכרמל על מנת להציל את האוכל שעומד להיזרק על ידי הסוחרים בשוק.
מי האוכלוסיה הכי ענייה בישראל? – בישראל קיים עוני בקבוצות אוכלוסייה שונות ברחבי בארץ. איזו קבוצה נתפשת בעיני הציבור כענייה ביותר? ומהי התפישה באקדמיה לגבי זהות הקבוצות העניות בישראל?