תמלול הכתבה: שתי מדינות מולדת אחת

מירב אלוש לברון: מבחנתי המילים של היוזמה הזאת הן מוסר, מוסריות, אנושיות, פיוס, הכרה, הכרה הדדית, התבוננות מול המציאות ולא הסתרה שלה.
קריינות: שתי מדינות או מדינה אחת. האם אלו שתי האפשרויות היחידות לפתרון מדיני? יוזמת שלום חדשה, אשר הולכת ותופסת תאוצה, מנסה לפרק את השיח הקיים ולייצר פתרון חדש "שתי מדינות, מולדת אחת". בבסיס היוזמה קיימת ההכרה כי לשני העמים יש זיקה לאדמת המולדת שבין הים לירדן וכל עם שואף למסגרת מדינית עצמאית.
אליעז כהן: אנחנו מדברים על מולדת אחת לשני עמים שעל בסיסה יכון איחוד שנקרא ישראל-פלסטין, שזה מודל של קונפדרציה. קונפדרציה תכיל בתוכה שתי מדינות ריבוניות לכל דבר, דמוקרטיות, ששואפות להיות שוויוניות בתוכן לכל האוכלוסיות שגרות בה. ישראל ופלסטין.
קריינות: היוזמה, שהוצגה לאחרונה בכנס ישראלי, מפרקת את הקשר ההיסטורי בין מדינת הלאום לטריטוריה. נקודת מבט חדשה זו מאפשרת לקבוצות נוספות להצטרף ליוזמת השלום - קבוצות החשות זיקה דתית, לאומית או היסטורית ל"ארץ ישראל השלמה".
לימור יהודה: זו לא בעיני יוזמת שמאל, היא יוזמה ששוברת את הדיכוטומיות בין ימין ושמאל ובין החלוקות הרגילות בארץ. היא מאתגרת את השמאל, היא מאתגרת את הימין
אורן יפתחאל: אנחנו לא חושבים שיש צורך בפינוי כל המתנחלים, אנחנו תומכים בזה שירושלים תישאר עיר מאוחדת ושוויונית, כלומר אנחנו לא הולכים לפי איזו שבלונה היסטורית של מה שבישראל היה שמאל וימין, אלא לפי המתווה שיביא הכי הרבה פיוס וצדק בעתיד.
אליעז כהן: אני יודע שלחברת המקור שממנה אני מגיע, המגזר המתנחלי, האמוני, הדתי-לאומי, יהיו הרבה מאוד דברים שהם יתקשו בהם. קודם כל הסיפור של מדינה פלסטינית, דבר שני זה לוותר על פריווילגיות רבות שקיימות כיום, בעיקר למתנחלים בשטח כריבוניים, כשלוחה של הריבונות הישראלית.
קריינות: לאור העובדה שהיוזמה מכשירה את התנחלויות, לא מפתיע, שהיא ספגה ביקרות ברחוב הפלסטיני, המאשים את היוזמה בנורמליזציה, קרי קיום דיאלוג עם ישראלים טרם הסתיים הכיבוש.
עאוני אל משני: הפלסטינים המתנגדים ליוזמה, לא קוראים את הפרטים שלה. גם אני אם הייתי במקומם לא הייתי קורא אותה, כי הם אומרים "בפשטות מה הערך שנשב ונדבר אחד עם השני? אנחנו מדברים כבר שלושים שנה, אנחנו מדברים כבר מאז תקופת אולמרט, ושרון, ואנחנו מדברים על יוזמות שלום רבות כמו יוזמת ז'נבה או אחרות. מה היה התוצאה של הדיבור הזה? שיש יותר כיבוש, יותר התנחלויות ויותר עצורים".
קריינות: היוזמה מתייחסת גם לשיבת הפליטים הפלסטינים. הפליטים יוכלו לקבל אזרחות פלסטינית ומעמד של תושבות קבע בישראל.
מירון רפפורט: לפי המתווה שאנחנו מציעים, פלסטין מדינה עצמאית וריבונית תוכל לאזרח את כל הפליטים. מהרגע שהם אזרחי פלסטין הם גם אזרחי האיחוד הזה, הם יכולים לנוע בו, הם יכולים גם בשלבים להתגורר היכן שהם רוצים, זה לא מימוש מלא של זכות השיבה, אבל זה מימוש הזיקה, והקשר אל הארץ.
קריינות: מארגני יוזמת "שתי מדינות מולדת אחת" מנסים לתפיסתם לתת נותנת מענה לנושאים החשובים למגוון רחב של אוכלוסיות, ישראליות ופלסטיניות כאחת. בוותרה על צדקנות היסטורית לטובת פיוס ועתיד משותף בשטח שבין הים לירדן, היוזמה מאתגרת את כל הקשת הפוליטית, ועל כן נתונה לביקורות מכל המחנות השונים.
אורן יפתחאל: היוזמה שלנו מבקשת לתקן את העקירות הקודמות, ולא ליצור עקירות חדשות.
מירון רפפורט: אנחנו חייבים להסתכל קדימה. לתת כבוד לעבר, לתת כבוד לזיקות ההיסטוריות, למה שקרה לשני העמים כאן, ולמה שקרה לארץ הזאת למשך השנים האלה, אבל לא להגיד שאנחנו צריכים להוכיח מי צודק בכל דבר. לא נוכל להתקדם בצורה כזאת.
עאוני אל משני: העתיד לא בידיים של נתניהו בלבד, העתיד הוא גם ביד של ילד פלסטיני מג'בליה וגם ביד של מתנחל מבית אל או מכל התנחלות אחרת. יש כאן שני עמים שחיים כאן והם לא הולכים לשום מקום.

סוף תמלול הכתבה: שתי מדינות מולדת אחת
 
 

הוספת תגובה לכתבה

כתבות ווידאו חדשות מערוצי הטלוויזיה החברתית

  כתבות ווידאו שחבל לפספס