חינוך – ביטוי רעיונות ועמדות דרך האמנות

כתבות העוסקות בביטוי רעיונות ועמדות דרך האמנות. העשרה לשיעורי חינוך, אמנות, סוציולוגיה בבתי הספר:

פשע בתוך המשפחה – התיאטרון, הקולנוע והיצירה האומנותית לא פעם מעצבים את התודעה החברתית שלנו ומשפיעים על השיח הציבורי. הטראומות הלאומיות, גם אלו השנויות במחלוקת, מקבלות בדרך כלל במה בתרבות ובאומנות. אך נראה שפרשה אחת – חטיפת ילדי תימן מזרח ובלקן, לא קיבלה עדיין מקום ראוי בתרבות המיינסטרים. אחת ההצגות היחידות בנושא "המקום ינחם אתכם" (זוכת פרס המוסיקה בפסטיבל עכו 2018), יצירתה של מאיה בואנוס, עולה השבוע בתיאטרון שוליים – תמונע.

אל תשליכני – תערוכת הצילומים "אל תשליכני", שיזמה כרמן אלמקייס עמוס, ביקשה להעלות מודעות למצבם של קשישים המתגוררים בדירות הדיור הציבורי.

פלא אוזן – "היפ הופ כמחאה חברתית" – סדרת כתבות חדשה על אומני ההיפ הופ שמעבירים מסרים חברתיים בשיריהם, בפרק הראשון – ההרכב "פלא אוזן"

הראפריות – פרק שני בסדרה "היפ-הופ כמחאה חברתית" על הראפריות: סימה נון ויסמין ג'אזז, שבשיריהן ניתן למצוא לא מעט מסרים חברתיים המתייחסים לסדר יומה של החברה הישראלית.

זולוד– הפרק השלישי בסדרה "היפ-הופ כמחאה חברתית" מתמקד בלהקת "זולוד" מהעיר לוד המונה שלושה חברים: טדי נגוסה, זולוד ענאן וזולוד אדם. השירים שלהם מייצגים בין היתר סוגיות חברתיות שונות, שהלהקה רצתה להציף בפני הציבור הישראלי.

קול באישה שירה – קול באישה שירה" הינה יוזמה המאפשרת למשוררות חרדיות להקריא שירה, לשיר ולהתבטא במרחב נשי בטוח מבחינתן. הנה טעימה מתוך אותה שירה וראיונות עם מייסדות היוזמה.

מוסיקה מחברת – מוסיקה, שפה בינ"ל שיכולה לקרב לבבות ולפי מרים טוקאן ועידן טולדנו אף לשנות את העולם. כתבה זו מתוצרי תוכנית הכשרה לעיתונאים/ות, של הטלוויזיה החברתית ומדרשת אדם.

פס הקול של הרחוב – בי בי קינג התחיל ככה, טרייסי צ'אפמן התחילה ככה, אפילו אהוד בנאי התחיל ככה. הרחוב הישראלי מלא בקולות רבים, שונים, חדשים ומגוונים שמשמשים כפס הקול שלו.

אמנות וראפ בעזה – סארי, מוזיקאי צעיר מעזה – נתן לטלוויזיה החברתית הצצה בלעדית אל חייו וסיפר על האתגרים מולם ניצב ראפר ואדם נכה ברצועת עזה.

תיאטרון חולות – דור 2.0 – חברי "תיאטרון מחוקק חולות" חזרו למתקן חולות על מנת להמשיך את פרוייקט התיאטרון המשותף של ישראלים ומבקשי מקלט. כך נולדה קבוצת תאטרון חולות דור 2.0.

על הבמה מול החרם – אחד המוצרים שכבר שנים מוחרם בעולם הוא התרבות הישראלית. אמנים רבים סופגים הפגנות, כאשר מבחינת ה-BDS הם מייצגים את ישראל הכובשת, השוללת זכויות מהפלסטינים.