תמלול הכתבה: רוקדות בדרך להעסקה ישירה

עובדת קבלן בקניון עזריאלי: לצערי יש מישהו שגוזר עלינו קופון והוא מתעשר מהעבודה שלנו ואנחנו מקבלים שכר מינימום עם מינימום תנאים סוציאליים. וקניון עזריאלי יכול להעסיק אותנו ישירות, בלי קבלן.
אפשר לעשות את אותה העבודה, עם טיפה יותר משכורת, עם יותר תנאים, שיהיה לנו אבא ואמא בלי שיהיה קבלן שיגזור עלינו קופון.
שני לנדאו: ההישג הכי גדול זה ההישג התודעתי, שבעצם היום כשאומרים "עובד קבלן" אנשים יודעים בדיוק למה הכוונה בכל החברה הישראלית. שזה לא רק עובדי ניקיון ולא רק עובדי אבטחה אלא זה בעצם הפרטה של כל השירותים במגזר הציבורי והמגזר הפרטי.
נועה ישורון: שלחנו מכתב להנהלת עזריאלי ולא קיבלנו תגובה. ראינו שאנחנו צריכים לייצר תגובה בצורות אחרות.
אורנה עמוס: כתוב להם שמורידים להם פנסיה מהתלוש ולא מורידים להם פנסיה מהתלוש. כתוב להם שמורידים להם לכל מיני קרנות ולא מורידים להם בפועל. פגיעה בזכויות המצטברות, פגיעה בותק, ובעיקר והכי ביציבות התעסוקתית. עובד קבלן בעצם לא יכול לדעת האם תהיה לו עבודה מחר בבוקר, ואם תהיה – באיזה היקף של משרה היא תהיה, אם בכלל הוא יקבל משכורת כמו בחודש הקודם או לא. הוא לא יכול להתחייב למשכנתא או להלוואות, הוא לא יכול לקחת שום התחייבות כספית ארוכת טווח.
מרבית היום אנחנו מבלים במקום העבודה, ואם אני לא מרגישה שייכת למקום העבודה, ונפרדת, וכולם מקבלים מתנות ואני לא, וכולם בחדר הזה ויוצאים להשתלמויות ויוצאים לטיולים של הארגון ואני לא כי אני עובדת קבלן – איך זה משפיע על תחושת השייכות שלי? איך זה משפיע על המוטיבציה שלי?
עובדת קבלן בקניון עזריאלי: קחו את הדוגמא של דיזינגוף סנטר, שהוא גם קניון פרטי לגמרי. העובדים הם עובדים של הקניון, הם לא עובדים דרך חברה שנותנת שירותי ניקיון.
אורנה עמוס: אם אני רואה היום את כחלון, ואני רואה את ניסנקורן, אבי מההסתדרות ואת כחלון שר האוצר, מובילים מהלך של העברה להעסקה ישירה של נניח עכשיו כל עובדי הניקיון בבתי החולים – מבחינתנו זה הישג.

סוף תמלול הכתבה: רוקדות בדרך להעסקה ישירה

כתבות ווידאו חדשות מערוצי הטלוויזיה החברתית

  כתבות ווידאו שחבל לפספס