תמלול הכתבה: בודקות תקשורת – הפורנוגרפיה של האלימות

נגה כהן: בכל אירוע טרור, כמו שקרה בשבוע שעבר בבריסל או עם החייל שהוציא להורג מחבל בדם קר, הנייד שלנו לא מפסיק לרטוט. עוד ועוד פושים של אתרי חדשות מעבירים לנו עוד ועוד פרטים על המקרה, רצוי עם סרטונים שמראים כמה שיותר אלימות. הפיד של הפייסבוק גם הוא מלא בדיווחים האלו. גם אם אנחנו לא רוצות ורוצים לראות את הפרטים הפלסטיים, אין כמעט דרך לחמוק מהם.
הפורנוגרפיה של האלימות הופכת לחלק בלתי נפרד מהחיים שלנו. מחקרים מוכיחים שחשיפה מוגברת לאירועי טרור, גם דרך התקשורת, יכולה ליצור פוסט-טראומה. האלימות הזו חורטת לנו בתוך הנפש ומשפיעה על איך שאנחנו מסתכלות ומסתכלים על העולם. אנחנו שונאים יותר, אמפתיים פחות ומשתמשים בהרבה יותר בכוח.
הדהוד האלימות בכל אמצעי התקשורת הסובבים אותנו, הוא אבן היסוד של חברה פטריארכלית. האלימות מייצרת מודל אחד ויחיד של גבריות - כזו שמושתתת על גברים שנאבקים אחד נגד השני ומגנים על הנשים בסביבתם מפני גברים אחרים. התוצאה - גברים שמחונכים להשתמש בכוח כדי להשיג שליטה - בעבודה, בסביבה שלהם וגם כלפי נשים.
מין הוא יסוד החיים והוא ייצא ויתפרץ כמעט תמיד. אם הסביבה היא כוחנית ואלימה, הוא יתפרץ בצורה של כוח במטרה להפעיל כוח ובלי לראות את הצד השני, ויוביל לאונס. אם מין יתקיים בסביבה שוויונית, הוא ייצא בצורה של הדדיות. חברה שבה גופי התקשורת מנכיחים אלימות באופן כל-כך אינהרנטי, היא חברה שמטשטשת את הגבולות בין מין ברצון לבין כפייה מינית - שזו בעצם תרבות האונס.

סוף תמלול הכתבה: בודקות תקשורת – הפורנוגרפיה של האלימות

כתבות ווידאו חדשות מערוצי הטלוויזיה החברתית

  כתבות ווידאו שחבל לפספס