תמלול הכתבה: למה אוסרים עלינו לדבר על השכר?

מרואיין: אני לא מכיר דבר כזה, אנחנו לא דיקטטורה.
מתן: כן, בטח, בעבודה. זה כתוב בחוזה ואתה חותם על זה שאתה לא יכול לדבר על השכר שלך.
איתי: לא, האמת שאני לא יצא לי להיתקל בזה, לא ראיתי דבר כזה.
שמוליק: לא, לא. מעולם לא נתקלתי.
רוני: האמת, כן, נתקלתי בנושא כזה. יכול להיות שזה גם אולי טוב. זה אולי דיסקרטי, אני חושב, כל הסיפור הזה.
אבי גרובר: אני הייתי עורך דין, אני עדיין עורך דין אבל עבדתי במשרדים. והיה כזה תנאי, היה די אסור לדבר על השכר.
אבי גרובר: אני בעד שהכול יהיה בחוץ. אין מה לשמור מאחורי הקלעים דברים.
רוני: מצד אחד יש בזה משהו, זה גורם לשקיפות שכולם יודעים את השכר. ומצד אחר, זה יכול גם להוות בעיה, בין העובדים.
איתי: יפה מאוד, זו הצעת חוק נהדרת. אין סיבה שאנשים לא ידברו בינם לבין עצמם כדי להימנע מאפליות במיוחד אם זה עובדים באותו דרג, באותו מעמד.
ליליה: זה לגיטימי שכל אחד שמעריך את עצמו יותר יחפש מקום עם יותר הכנסה.
שמוליק: אני חושב שהצעת החוק הזו צודקת בגדול. לאסור עלי לספר למישהו כמה אני מרוויח? זה נראה לי אידיוטי.
מרואיין: כי העובדים לא תמיד מבינים את כל הפערים או מה כל בן אדם, עם איזה ניסיון בא ויודעים להשוות רק את השורה התחתונה. לא יודעים להשוות את הקישורים האישיים של כל בן אדם ולדעת לשייך את זה לשם. וזה גם לא מתפקידם.
אבי גרובר: כי עושים דיפרנציאציה בין עובדים. אם אני לא יכול לדבר וזה אז אני גם לא יודע לאן אני מתקדם, מה יהיה בשנה הבאה. אתה כל הזמן חי באיזו שהיא תקווה שאוטוטו אתה תקבל את ה- "raise" הגדול. וככה אתה, כאילו, אם היית יודע בדיוק את המספרים יכול להיות שהיית מחליט לעבור למקום אחר, יכול כל מיני דברים.
ליליה: כדי שלא יבואו אחרים וידרשו את אותו דבר או יותר טוב.
מתן: לא לגרום לאינטריגות או לכל מיני וויכוחים בתוך ה... בצוות. כאילו לשמור על אווירה שתהיה אווירה פחות או יותר טובה. אם זה עוזר בפועל, זה לא באמת עוזר כי אנשים כן מדברים על השכר שלהם, בייחוד שזה שכר שעתי.
איתי: בשביל לא, לא לחשוף את האמת, מה שנקרא. שלא ייצור מרמור בין העובדים, למה הוא מקבל יותר, למה הוא מקבל פחות. לפתוח איזושהי דלת למיקוח.
שמוליק: זה לא, זה לא מה שימנע התארגנות.
אבי גרובר: זה מהלך שקורה כל הזמן, הקטע הזה של החשש מהתארגנות של עובדים. אין ועדי עובדים במשרדי עורכי דין. אין ועד עובדים. זה שתי דקות ואתה לא במשרד אם אתה מתחיל לארגן יותר מדי את העובדים. אז אתה אומר, אם זה קורה במשרדי עורכי הדין שאמונים על החוק וכל הדבר הזה אז איך זה קורה בדברים אחרים?
מרואיין: לא, אני חושב שזה קשור לכל אחד לכישורים ולהתאמה האישית של כל עובד לתפקיד. ואם יש לעובד בעיה אז שיפנה למעסיק שלו ויגיד שהוא חושב שהוא צריך לקבל אחרת כי הוא יותר טוב, כי הוא עושה דברים אחרת.
אבי גרובר: ברמת העיקרון, דווקא איפה יש ועד עובדים אז, אתה יודע, יחסית הועד לרוב מסדר את זה. דואג שלא יהיו פערים גדולים בין העובדים בשכר וכאלה.
מתן: האמת שכשאתם אומרים לי את זה ככה, אני חושב שאתם צודקים לגמרי, זה באמת מונע התארגנות. מצד שני, כאילו, אנשים מדברים, זה לא שאנשים לא מדברים על השכר שהם מקבלים בעבודה. מה שכן, זה יוצר מרמור יותר מאשר התארגנות כשאנחנו מדברים על השכר.

סוף תמלול הכתבה: למה אוסרים עלינו לדבר על השכר?

כתבות ווידאו חדשות מערוצי הטלוויזיה החברתית

  כתבות ווידאו שחבל לפספס