תמלול הכתבה: ועדה סמויה

מגישה: ולשגרת חיינו. מה קורה אם התרופה לה אתם זקוקים אינה כלולה בסל התרופות? אם מיהרתם להכניס את היד לכיס, יתכן כי אתם כמו רוב הציבור אינכם מודעים כלל לאפשרות נוספת: פנייה לוועדת החריגים של קופת החולים שבה אתם חברים. מטרת הוועדה היא מתן מענה לחולים שהטיפול לו הם נזקקים אינו נכלל בסל התרופות. מחקר חדש מגלה כי 70% מהציבור אינו מודע לקיום הוועדה, גם כאשר מדובר בתרופות מצילות חיים.

ד"ר דניאל שפרלינג: המחקר שלי הראה באופן חד משמעי שרוב הציבור בישראל פשוט לא מכיר את הוועדות. מדובר בכמעט 70% מהציבור הישראלי.עשיתי סקר של מדגם מייצג,

שמה שעוד המחקר הראה זה שקיים פער מובהק, סטטיסטית, בין האוכלוסייה הערבית  לאוכלוסייה היהודית.המחקר גם מראה שאנשים שיש להם ביטוחים פרטיים וביטוחים משלימים בנוסף למה שכל אדם זכאי לקבל, שזה מסגרת הסל, המסגרת הבסיסית, יודעים יותר על הוועדה ומכירים יותר את הוועדה מאשר אנשים שאין להם את העניין הזה,וגם אנחנו רואים קשר בין השכלה לבין היכרות עם הוועדה.

מידע בנושא ועדת החריגים לא מתבלט באתרי קופות-החולים השונים.

ד"ר דניאל שפרלינג: הוועדות עצמן מקבלות כסף מהקופה. זאת אומרת – המדינה לא נותנת תקצוב לוועדה, ולכן הקופה, מבחינתה, מבקשת לצמצם הוצאות. היא לא רוצה לחלק כסף במקום שהיא יכולה אולי לא לחלק. ולכן מבחינתם, יש להם ודאי אינטרס להסתיר את העניין הזה, לא לגלות אותו באופן מפורש, באופן שמזמין מבוטחים.

מגישה: כולנו תקווה כי שרת הבריאות החדשה יעל גרמן תביא לשינוי המצב.

סוף תמלול הכתבה: ועדה סמויה

כתבות ווידאו חדשות מערוצי הטלוויזיה החברתית

  כתבות ווידאו שחבל לפספס