תמלול הכתבה: סדר חברתי 09-01-13

מגישה: מציגה את כותרות המהדורה.

מגישה: "סדר חברתי" - מהדורת האקטואליה של הטלוויזיה החברתית.

 

קול אחר בזיקים

מגישה: מבצע עמוד ענן כבר מאחורינו, אך ביִישובי עוטף עזה יש מי שמרגישים, שדבר עוד לא נגמר וסבב האלימות הבא כבר מעבר לפינה. לפני שיתחיל, מבקשים חלק מהתושבים לומר - יש חלופה אחרת. קבוצת "קול אחר" המורכבת בעיקר מתושבי האזור ממשיכה בפעילותה. במפגש האחרון התקיימו מעגלי שיח שמטרתם - שמירה על ערוצי תקשורת פתוחים עם תושבי עזה.

 

תושבת עזה: חייתי בעזה כל חיי, ובמהלך חיי הייתי עדה לתקיפות, הרס בתים, הרג אנשים והפרת זכויות אדם.

למרות המצב הקשה, אנחנו עדיין מחזיקים מעמד, ממתינים שיפסק המצור על עזה ומקווים שלאחר 45 שנות כיבוש, יעזבו את חיינו אחת ולתמיד.

 

ד"ר יעלה רענן: יש את התקשורת, שמעצימה את זה. מאשימה אותם. רק הם אשמים, הם עושים לנו את זה. הם שונאים אותנו, הכל אשמתם. 

הם זורקים, הם פוגעים באזרחים, הם, הם, הם, רק הם. ואז, כשיש קול אחר שנשמע, זה מכעיס את כולם מסביב, אותו כאב, אותו פחד שנוצר מהטילים ביחד עם התוספת של התקשורת, גורם לכך שאנשים שונאים. אנשים מאשימים - אותם. והקול האחר מושתק.

 

מגישהאנחנו נמשיך לתת במה לקולות המושתקים והחשובים האלה.

 

ערבים לשלום

מגישה"אין פרטנר לשלום" - כך משווק לנו הקיפאון המדיני כבר למעלה מעשור. אך האם באמת אין פרטנר? יוזמת השלום הערבית, שזכתה לתמיכת רוב מדינות ערב עוד בשנת 2002 מחכה ליד מושטת. ממשלות ישראל מתעלמות ממנה, אך חלקים בציבור הישראלי דווקא מאמינים בפוטנציאל הגלום בה. תנועת "לוחמים לשלום" יזמה כנס בנושא.

 

רון פונדק: אם ממשלתכם תוותר על מדיניות הכוח והדיכוי בשטחים, ותאמץ שלום אמיתי, אנחנו, העולם הערבי, לא נהסס לקבל את זכותו של העם הישראלי לחיות בשלום ובבטחון עם שאר עמי האזור.

למחרת, כל המדינות האלה מצביעות על תמיכה ביוזמת השלום הערבית בתמורה לנסיגה ישראלית מהשטחים במסגרת הסכמי שלום. כל מדינות ערב תקיימנה יחסים דיפלומטיים נורמליים עם ישראל. הרעיון הזה של הלאומנות הערבית, הלאומיות הערבית, הנאצריזם של שנות החמישים והשישים, פשוט לא קיים יותר, וכל מה שהם רוצים זה מה שאנחנו רוצים - תנו לנו שקט, תנו לנו חיים טובים, תנו לילדים שלנו חינוך טוב, תביאו אוניברסיטאות מהעולם, ותנו לנו להתקדם, ובואו נתעמת עם הבעיות האמיתיות שיש לנו בציבור.

מגישההיוזמה הערבית לא פסחה כמובן גם על סוגיית הפליטים.

וואליד סאלם: יוזמת השלום הערבית נתנה לישראל את הזכות להטלת וטו על זכות השיבה. כשהערבים הסכימו לפתרון, הוענקה לישראל הזכות לסרב לחזרה לישראל, או לאפשר שיבה עבור מספר סמלי של פליטים. אבל בסופו של דבר זה תלוי בישראל - זו מהותו של פתרון בהסכמה.

 

מגישהלאחרונה הודיעה מפלגת מרצ כי היא מאמצת את מתווה יוזמת השלום הערבית כחלק מתכניתה המדינית. האם מרצ היא הסנונית שמבשרת את בוא האביב (באיחור של עשור)? את הפאנל המלא בנושא יוזמת השלום הערבית ניתן למצוא באתר הטלוויזיה החברתית. 

 

יוצאים מהקופסה

מגישהמה מניע אנשי תקשורת לשנות את תפקידם - קריסת הֶעָנף או תחושת השליחות החברתית? על תופעת המעבר של אנשי תקשורת לפוליטיקה בכתבה שהכינו

רודריגו גונזלס, נעמה מן וזיו ברטפלד - תלמידי החוג לתקשורת במכללה למנהל. "יוצאים מהקופסה".

(הכתבה)

מגישהאת הכתבות הבאות בסדרה, ניתן יהיה למצוא באתר הטלוויזיה החברתית.

 


מבט חד צדדי

מגישהבשבועות האחרונים סערו הרוחות באזור הכפר קוסרא בגדה. 200 עצים ששתלו תושבי המקום בשבוע שעבר, נכרתו על פי החשד על ידי מתנחלים. באירוע אחר, הותקפו חקלאים פלסטינים מהכפר ג'אלוד, כשעיבדו את אדמתם. האירועים זכו בסוף השבוע לכתבה במסגרת חדשות השבת בערוץ הראשון.

מגישת הערוץ הראשון: התפרעויות בשומרון גם היום - מתנחל נפצע קל מאבנים שיידו לעברו פלסטינים במהלך עימותים סמוך למאחז 'אש קודש'.

הלה מן: כמויות של ערבים, כמויות, כמויות של ערבים יורדים ואני ממש שומעת אותם צועקים "אללה אכבר!"

מגישההפלסטינים מוצגים לכל אורך הכתבה כיוזמי המהומות. טענותיהם מוצגות דרך התיעוד של "בצלם", שנתפס לצופה כפרו-פלסטיני. לעומתם, טענותיהם של המתנחלים מוצגות באמצעות תיעוד שצולם על-ידם ובליווי ראיונות של הערוץ הממלכתי - דבר המעניק לצופה תוקף של אמת עיתונאית. בכתבת הערוץ הראשון אין אזכור לכך שצה"ל והמנהל האזרחי קבעו שחלקת האדמה בין הכפר ג'אלוד לבין המאחז "אש קודש" שייכת לפלסטינים ואסרו כניסת ישראלים למקום. פרט חשוב זה כמו גם הרקע הכללי של עקירת עצי הזית של הפלסטינים שבוע קודם, כלל לא מובא בכתבה. הערוץ הראשון מביא סיפור מוטה, מגמתי וחד-צדדי במקום להיצמד לעובדות. עד לסגירת המהדורה טרם התקבלה תגובה רשמית מהערוץ הראשון.

 

הרחם הלאומי

מגישהולנושא אחר: "אגודת אפרת", המשכנעת נשים יהודיות להימנע מביצוע הפלה מלאכותית - שוב בכותרות. השבוע העניק העיתון הדתי-לאומי "בשבע" פרס לעמותה במסגרת כנס ירושלים שבהפקתו. לכאורה מדובר בפרס שולי מטעם עיתון, אך רשימת המשתתפים, שכללה בין היתר את שר החינוך, השר להגנת הסביבה ויושבת ראש הועדה לקידום מעמד האישה בכנסת, מראה אחרת.

 

שרון אורשלימי: זה מאוד מאוד חבל לי שנבחרי ציבור לא נענו לדרישות שלנו לבטל את ההשתתפות שלהם. בעצם, בזה שהם מגיעים לפה, הם נותנים אישור לפעילות של אגודת 'אפרת', וגם, אני חושבת שהם לא מבינים את המסרים הנוראיים שעמותת 'אפרת' מעבירה. 

מגישהרבים, שלא יכלו לעבור בשתיקה על ההכשר שמעניקים נבחרי הציבור לעמותה, קידמו עצומה נגד הענקת הפרס ויזמו הפגנת נגד מול הכנס בירושלים.

מפגינות: הרחם הוא שלי - הבחירה אצלי!

שקד מורג: אני כאן כי אני מתנגדת באופן נחרץ לזה שאיזה שהוא גוף ממומן ועם מנגנון משומן היטב יקבל החלטות בשביל נשים פרטיות, וישפיע עליהן למען אינטרסים שהם לא האינטרסים שלהם. אני בעד זכויות אדם ואני חושבת שכל אישה זכאית להחליט על הגוף שלה ועל ההריון שלה. ההריון של האישה הוא לא ציבורי, הוא פרטי, ואין שום הצדקה לתת פרס לעמותה שנכנסת לנשים לרחם.

אילנית קקולי: ההתנגדות הזאת לא מפחידה אותי, היא בסך הכל מחזקת אותי. ואני רוצה לומר לכולם שההתנגדות הזאת היא להפך - היא רק גורמת לאגודת 'אפרת' להציל לא 54 אלף ילדים - להציל מאה אלף ילדים. 

מגישההאם גם הפעם מוכנים נבחרי הציבור לרמוס את זכות הנשים על גופן למען רווח אלקטורלי?

 

לוקחות את המיקרופון לידיים

מגישהועוד על זכויותיהן של נשים: נמאס לכם שכלי התקשורת עמוסים בדימויים מבזים של נשים? שאחת מחמש נשים תיאנס במהלך חייה, שאחת משלוש תותקף מינית ושכל אחת מוטרדת מינית? האם לגיטימי שסוגיית הביטחון הפיזי לילדות ולנשים לא עלתה כלל לדיון במערכת הבחירות הנוכחית? ביום שישי הקרוב יתקיים הייד פארק ובו תושמע קריאה לנבחרי הציבור להתייחס לסוגיה הבוערת של ביטחונן המופקר של נשים וילדות. באירוע יופיעו גם זמרות מוכרות, והקהל מוזמן להצטרף. יום שישי 11 בינואר ב-10 בבוקר בכיכר רבין בתל אביב.

עד כאן "סדר חברתי" להפעם. נתראה בתכנית הבאה!

סוף תמלול הכתבה: סדר חברתי 09-01-13

כתבות ווידאו חדשות מערוצי הטלוויזיה החברתית

  כתבות ווידאו שחבל לפספס