ידיעה כתובה |

: עתירה לבגצ: הסדרת מעמד ועדה לאנרגיה אטומית

חברה נכתב על ידי

כמאה אזרחיות ואזרחים הגישו היום עתירה לבג"צ לגבי הסדרת פעולתה של הועדה לאנרגיה אטומית בישראל. העתירה הוגשה על ידי עו"ד איתי מק ביוזמת התנועה הישראלית נגד גרעין. בין המגישים, מרצים, פעילות ופעילים בתנועות שלום וזכויות אדם ומובילי דעה. העותרים: "המפעלים המסוכנים ביותר בארץ, פועלים תחת מעטה סודיות, ללא פיקוח, ביקורת או אפילו תחת חקיקה. המצב הנוכחי – מסוכן".

העתירה עוסקת בסירוב הממשלה להסדיר את פעילות הועדה לאנרגיה אטומית בחקיקה ראשית. העותרים דורשים להסדיר את פעילותה של הועדה לאנרגיה אטומית, תפקידיה, סמכויותיה, אופן ארגונה, ניהולה ודרכי הפיקוח על פעילותה ומתקניה. לטענת העותרים, תפקידיה ודרכי הפיקוח על פעילותה של הועדה לא הוסדרו מעולם בחוק, דבר המהווה לקונה יוצאת דופן המהווה פגיעה בדמוקרטיה ובשלטון החוק במדינת ישראל.

"העמימות שמאפיינת את פעולות הועדה לאנרגיה אטומית הפכה לסכנה בפני עצמה עבור אזרחיות ואזרחי ישראל" אומרת מנכ"ל התנועה שרון דולב. "בעוד שהעמימות בדבר קיומו של נשק גרעיני בישראל היא מדיניות של ממשלות ישראל, הרי שההרחבה של העמימות גם להיבטים הקשורים לבריאות התושבים וביטחונם, סכנות הקשורות למצב הכור הישן ובעיות סביבתיות ארוכות טווח, היא חסרת כל הצדקה. את זה אנחנו מקווים לשנות באמצעות הבג"צ. הסדרת פעילות הועדה תאפשר מעקב אמיתי של הגופים המקצועיים החל במבקר המדינה וכלה במשרד להגנת הסביבה."

מוסי רז, חבר כנסת לשעבר ויו"ר ועד התנועה, מסר כי "לקראת שנתה השבעים של המדינה, כדאי שתתמסד ותסדיר בחוק את השימוש בטכנולוגיה גרעינית. אין בעתירה הבעת עמדה בעד או נגד אלא דרישה לפעול על פי חוק."

פרופ' אבנר כהן, מחבר הספר "ישראל והפצצה" (1998) שהוא איש אקדמיה שמלווה את הנושא הגרעיני לאורך יותר משלושים שנה, אמר כי"הבג"צ הזה נוגע בעצם עקרון ומהות שלטון החוק. הנושא הגרעיני שרוי כיום מבחינה חוקית ודמוקרטית בארץ העלטה והעמימות. הוא פרוץ ומופקר מבחינת שלטון החוק. דווקא משום שישראל נתפסת בעולם כמדינה גרעינית לכל דבר, חקיקה בנושא הגרעין פרושה יהא החלת שלטון החוק על נושא הרה גורל שכיום מצוי בתחום הדמדומים."

לעתירה המלאה

  • צפו בהרצאה מפי שרון דולב "מדברות על הגרעין"

מדברות על הגרעין (לדף הכתבה »)

הרצאה של התנועה הישראלית נגד גרעין מפי שרון דולב. ההרצאה סוקרת את מחקר "מאה הירושימות" על ההשפעות הסביבתיות והבריאותיות של מלחמה גרעינית מוגבלת ועוסקת במאמצים הבינלאומיים לבניית אמנה חדשה שתאסור על נשק גרעיני. צולם בבר קיימא בתל אביב ב-13/4/2016.
הופק ע"י: | עלה ב: 02/05/2016

  כתבות ווידאו שחבל לפספס