ידיעה כתובה |

: חמישה ישובים יהודיים חדשים בנגב, למה?

חברה נכתב על ידי

אתמול, 22.11.15, הכנסת אישרה הקמה של חמישה ישובים יהודיים חדשים בנגב בעקבות הצעתו של יואב גלנט, שר הבינוי. הישובים ההלו מצטרפים לעשרה ישובים נוספים שכבר עתידים לקום בנגב.

פורום דו קיום בנגב הגיבו על ההחלטה בטענה כי חמשת הישובים החדשים אינם עונים על אף צורך אמיתי בנגב ויביאו לפגיעה בישובים הקיימים. "החלטת הממשלה לאשר את הקמתם של חמישה ישובים יהודיים בנגב היא עוד צעד בהתעלמות המתמשכת של הרשויות מן הקהילה הבדואית בנגב. בעוד שבנגב ישנם מעל ארבעים כפרים בדואים שאינם מוכרים על ידי המדינה, העיירות הבדואיות סובלות ממצוקת דיור ולכפרים שהוכרו על ידי המדינה עדיין אין תוכניות – ממשיכה הממשלה לאשר את הקמתם של עוד ועוד יישובים יהודיים בנגב."

רוצים להרוס להייפא את הבית (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

מספר ארגונים ועמותות ישראליות ארגנו אירוע סולידריות עם הכפר אום אל חיראן וניסו להביא "אחווה, שותפות ותקווה לחברה אחרת ולשלום מול כל העננה מסביב". המבקרים היהודים קיבלו הצצה של שעות ספורות לחיים בלי תשתיות מים וחשמל, בלי כבישים סלולים ובקיצור - חיים ללא הכרה מהמדינה. לראיון ברדיו כל השלום על הכתבה.
הופק ע"י: | עלה ב: 03/11/2015

בפורום דו קיום בנגב טוענות וטוענים כי ישנם ישובים יהודיים בנגב הנמצאים במצב של תת אכלוס. זאת על אף שגופים שונים השקיעו תקציב רב בהגדלת הקהילה היהודית בנגב. ולמרות זאת, לדברי חברי הפורום: "הממשלה מעדיפה להקים ישובים שלא ברור מי יאכלס אותם, במקום להשקיע בתושבי הנגב."

נראה כי התוכניות להקמת ישובים חדשים לא לוקחות בחשבון את הקהילה הבדואית אשר מתגוררת באותם המקומות. לדוגמא, היישוב הקהילתי ״נווה גוריון״, אשר הקמתו אושרה אתמול, מתוכנן לקום בין קיבוץ רביבים וכפר רתמים, בשטח בו ניצבים כיום חלק מבתי הכפר ביר הדאג׳. הכפר ביר הדאג׳ הוכר על ידי המדינה ואף על פי כן אין לו תכניות מפורטות ובתיו לא מחוברים לחשמל או למים.

תגובת האגודה לזכויות האזרח מאשרת את הדברים. מבדיקת האגודה לזכויות האזרח ועמותת "במקום" עולה כי שניים מהישובים אמורים לקום בשטחים שבהם כבר קיימים כפרים בדואים. באגודה לזכויות האזרח טוענים: "משמעות ההחלטה היא פינוי אלפי אנשים מבתיהם על מנת להקים ישובים מטופחים ליהודים: הישוב דיה מתוכנן על הכפר הלא מוכר קטמאת בו מתגוררים כ-1,500 בני אדם, והישוב נווה גוריון אמור לקום על חלק מאדמת ביר האדג', כפר מוכר שכולל כ-6,000 תושבים." בנוסף נמסר כי "האגודה לזכויות האזרח ו"במקום" מתנגדים לתוכנית הממשלה שתשפיע לרעה על כל הישובים הקיימים בנגב, ערבים ויהודים, מוכרים ולא מוכרים, מבחינה כלכלית, חברתית וסביבתית, ותפגע באוכלוסייה הבדואית במיוחד."

חיה נח, מנכ״לית פורום דו-קיום בנגב לשוויון אזרחי, אמרה: "הנגב לא יתפתח, כל עוד ימשיכו ממשלות ישראל לדורותיהן להתעלם משליש מתושבי האזור."

שלום כיתה א' באל פורעה (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

ככה החלה שנת הלימודים בכפר הבדואי אל פורעה: במקום כיתה - אוהל ובמקום הפסקה - הפגנת מחאה. את שיעורי האזרחות העבירו חברי הכנסת של הרשימה המשותפת. בכפר אל פורעה הנמצא דרומית לערד, יש מעל 3,000 ילדים בגילאי גן ובית ספר. הכפר הוכר עוד בימי ממשלת שרון, אך למרות שהוכר, אין בו מסגרות חינוך נאותות.
הופק ע"י: | עלה ב: 03/09/2015

 

  כתבות ווידאו שחבל לפספס