תמלול הכתבה: מי עוקב אחרינו?
אור אליעז: עושה רושם שבחסות משבר הקורונה והפאניקה הכללית שהוא זרע בציבור, מדינת ישראל מנצלת את המצב על מנת להעמיק את המעקב שלה אחרינו.
זה התחיל עם האפשרות לתת לשב"כ לעקוב אחרי מיקום המכשירים של חולי הקורונה והמבודדים, המשיך בהצעה של שר הביטחון, נפתלי בנט, לערב את חברת הריגול NSO במעקב אחרי אזרחיות ואזרחים עם מערכת שתדרג את כולנו לפי ציון, ממש כמו שעושים בסין, ועד לשגעת האחרונה, לפיה הממשלה מבקשת לחייב את כל מי שיחזרו לעבודה להתקין את אפליקציית "המגן" של משרד הבריאות.
אם עוד לא הכרתם את האפליקציה הזו, אז תדעו שהיא אוספת את כל המיקומים שלנו מהשבועות האחרונים, דרך הטלפון שלנו, ומשווה את המיקומים שלנו למיקומם של חולי הקורונה. בהתחלה וגם כרגע, הורדת האפליקציה הזו הייתה וולונטרית, לא היתה חובה להוריד אותה – ולכן זה עוד איכשהו נסלח.
אבל כל האמצעים האלה מבחינתי משמעותם אחת – המדינה רוצה לדעת בדיוק איפה כל אחת ואחד מאיתנו נמצא, כל הזמן – וזה מסוכן מאוד.
אז נכון, בואו לא ניתמם, כל אפליקציה כמעט בטלפון שלנו עוקבת אחרינו. אם זה גוגל, פייסבוק, אמזון או אפילו זו של הפיצרייה השכונתית. אבל ליוסי מהפיצרייה אין צבא, כוחות בילוש או אפילו נשק... חוץ מהבקבוק של הטבסקו.
וכשנתונים כאלה נמצאים בידי הממשלה, זה מתחיל להיות מסוכן. ואתם יודעים מה מדהים אותי? כשאני מדבר עם גורמים שאחראיים לכל אמצעי המעקב האלה, הם מספרים לי שמהן אין אסטרטגיית יציאה. כן כן, מה שאתם שומעים! מה יעשו עם המידע הזה ביום שאחרי הקורונה? אף אחד לא יודע! מה זה אומר? שמצאו פרצה לבטל לנו לחלוטין את חופש התנועה, הביטוי, הפרטיות והכבוד, וכמו שאנחנו מכירים ממשלות – הן לא ירצו לוותר על הכוח שלהן, בקלות או בכלל. ביום שאחרי הקורונה - לא בטוח שישראל תחזור להיות דמוקרטיה. ואסור לנו לשתוק!
סוף תמלול הכתבה: מי עוקב אחרינו?
רבים בקהילת הגיל המבוגר מעוניינים לצפות בתכניות החברתיות המשודרות בערוץ 98. בפרטנר TV לא קיים ערוץ 98. יהיה נחמד אם יוסיפו את הערוץ.