תמלול הכתבה: מיצג מיליטריזם

סהר ורדי: הפעולה היום היא שאנחנו עושים כיתה כמו שאנחנו למדנו בה, אבל קצת יותר מביאים את זה לאבסורד.

קולות מהמיצג: מה אתם תעשו כשתהיו גדולים?

-צבא!

-נהיה חיילים!

מי פה רוצה להיות חייל כשיהיה גדול?

-אני! אני! גם אני!

עוברת אורח: אז הם מפחידים אותנו כל הזמן, כדי להעלות לנו את המסים, כי אנחנו מפחדים... כאילו יש איום צבאי עלינו כל הזמן אז אנחנו צריכים לשלם מסים, זה הכל! זה כל מה שעושים לדעתי. ומי שלא מבין, והם חושבים שהעם, סליחה על הביטוי, מטומטם, ולא מבין את זה.

עובר אורח: מבלי להיות כלכלן – 30% מהצבא אפשר לקצץ היום.

סהר ורדי: בסופו של דבר, מיליטריזם בחינוך הוא חלק ממיליטריזם בחברה באופן כללי. וזה אומר שאנחנו כחברה מגויסים, זה אומר שאנחנו לא יכולים לבקר את המדיניות הצבאית כי אנחנו כל כך חלק ממנה, זה אומר שהתקציבים שמופנים כלפי... אנחנו לא מבקרים אותם, וגם כשיש מחאות חברתיות אז בקושי מדברים על קיצוץ בתקציב, תקציב הבטחון שעולה כל הזמן, וזה הכל חלק מחברה מיליטריסטית. וזה גם אומר שאנחנו יכולים להמשיך דיכוי של עם אחר כי אין על זה ביקורת, וזה הכל דברים שהם חלק מאותה מערכת.

עובר אורח: צריך לחנך למיליטריזציה כבר בגיל צעיר, כי אחרת מגיעים לצבא ולא יודעים מה לעשות שם. החינוך למלחמה מוביל לשלום, זה לא ברור לך?

סהר ורדי: זה הפחד שמנחילים להם, כלומר, הרעיון הזה של להכניס חיילים ולהכניס את כל ההסטוריה המפחידה הזאת של "מנסים להרוג אתכם כל הזמן" לילדים בכיתה א', זה דבר נורא נורא מפחיד. זה יוצר אצלם איזו שהיא תחושה שממשיכה אחר כך, וכולנו נורא מפחדים כל הזמן. אנחנו חיים במדינה עם אחד הצבאות הכי חזקים בעולם ואנחנו מתים מפחד, כי מגיל 3 לימדו אותנו לפחד.

סוף תמלול הכתבה: מיצג מיליטריזם

כתבות ווידאו חדשות מערוצי הטלוויזיה החברתית

  כתבות ווידאו שחבל לפספס