תמלול הכתבה: זכויות אדם באום אל ח'יר
טארק החאתלין: כאן באום אל ח'ייר אנחנו ניצבים בפני הריסה, ההריסה השנתית. בכל שנה יש כאן בין שלוש לחמש הריסות. לכל הבתים בקהילה שלי יש צווי הריסה ואנחנו מחכים... כל בוקר אנחנו בודקים את הדרכים הקרובות לכפר כדי לראות אם הבולדוזרים באים להרוס. עברנו תשע הריסות בכפר, בכל פעם נהרסו שישה או שבעה מבנים. זה הופך את החיים שלנו לנוראים ואנחנו סובלים מזה. אנחנו מקווים יום אחד לחיות בלי הריסות, לחיות בשלום בכפר שלנו.
אמיתי בן-אבא: אני חושב שזה מאוד חשוב ללוות את האנשים האלו במאבק שלהם לשרוד תחת המשטר הצבאי. ליצור מצב בו הם יוכלו להישאר בבתים שלהם ובאדמות שלהם ולהתנגד למשטר האפרטהייד הנוראי שמתקיים כאן.
ארז בליצ'ר: היום הוזמנו לכאן לאום אל ח'ייר על ידי התושבים ביום זכויות האדם הבינלאומי. זה יום שמצויין בכל רחבי העולם כחגיגה של כבוד אנושי והזכות של כל בני האדם לדיור והשכלה. כאן באום אל ח'ייר ובשטחים הכבושים זכויות האדם של התושבים לא מכובדות. נשללה מהם הזכות לדיור והשכלה ועוד משאבים, ואנחנו כאן עובדים איתם לעבד את האדמה, מה שלרוב הם לא יכולים לעשות בלי התערבות של מתנחלים ושל הצבא.
בקה סטרובר: אפילו לאורך שלושת החודשים האחרונים היו כאן ארבע הריסות. הצבא הישראלי מנסה, ואפילו לא לאט-לאט, במהירות, לדחוק את הפלסטינים משטח C ודרום הר חברון, שזה איפה שאום אל ח'ייר ממוקמת. אם נסתכל לכיוון ההר עכשיו, אום אל ח'ייר נמצאת מתחת להתנחלות בשם כרמל וממש ניתן להרגיש איך אם אתה חי באיזור דרום הר חברון כפלסטיני, אתה תמיד מוקף בכיבוש הישראלי. כישראלית ויהודיה וכאדם, חשוב לי לעמוד לצד תושבי אום אל ח'ייר ולהגיד "אני לא מאמינה בזה, אני לא תומכת בזה ואני אלחם עבורכם".
אייזק רוז: הנוכחות של פעילים יהודים ובינלאומיים באום אל ח'ייר לא צריכה להיות הכרחית. באופן אידאלי, יום אחד, אנשים מכל רחבי העולם יוכלו לבוא לאום אל ח'ייר לבקר, לפגוש את המשפחות הנפלאות כאן, לחוות את החום והכנסת האורחים, האדיבות והנדיבות. אבל זה לא המצב כיום. היום אנחנו צריכים שיהיו פעילים יהודים ובינלאומיים בשטח באום אל ח'ייר, לתמוך בעבודה שעושים בני המשפחה פה, להגן עליהם. תושבי אום אל ח'ייר חיים במקום זה משנות החמישים ועדיין נמנעת מהם הגישה לשירותים הכי בסיסיים. לתושבים של כרמל דאגו מהיום בו הגיעו הנה, כי הממשלה רואה בהם תושבים שראוי לדאוג להם. כל מה שנדרש זה להביט סביב באום אל ח'ייר כדי להבין שלממשלת ישראל אין כל רצון טוב כלפי התושבים כאן.
סוף תמלול הכתבה: זכויות אדם באום אל ח'יר
הוספת תגובה לכתבה