ידיעה כתובה |

: מסע השלום יוצא לדרך

מדינה נכתב על ידי

עשרות אלפי נשים מכל רחבי הארץ, מהמרכז, מהפריפריה, מהצפון ומהשטחים, צעירות ומבוגרות, מכל העדות, מכל הקשת הפוליטית ייצאו מבתיהן וישתתפו באירועי "מסע השלום" של תנועת "נשים עושות שלום" שהחל היום (24/9/2014) בטקס להשקת המסע בשדרות.

צילום מצעדת השלום של התנועה משנה שעברה. קרדיט: תנועת "נשים עושות שלום".

נשים עושות שלום היא תנועה בלתי מפלגתית שהוקמה בעקבות מבצע "צוק איתן", התנועה אינה תומכת בפתרון מסוים או בתכנית שלום זו או אחרת אלא פועלת לקידום תמיכה ציבורית רחבה לסיום הסכסוך בהסכם מדיני. התנועה דורשת את שילובן של נשים במו"מ המדיני, מתוך אמונה שנשים צריכות לקחת אחריות על עתיד ילדיהן ומתוך התפיסה ששילובן של נשים בתהליכי פיוס מגבירים את הסיכוי לשלום בר קיימא.

"מסע השלום" הינו מסע המהדהד את אירועי צעדת התקווה שערכה התנועה בשנה שעברה. הצעדה, סימנה את תחילת הפעילות הפרלמנטרית של התנועה ועליית מדרגה בפעילותה מול מקבלי ההחלטות. במהלך השנה הוקמה בכנסת ביוזמת התנועה "שדולת הנשים למען ביטחון ושלום".

במהלך המסע יצעדו יחד אלפי נשים פלסטיניות וישראליות במדבר אל אוהל השלום הגדול בעולם בהשראת "אוהל הגר ושרה" בערבות ים המלח ויקימו את מיצג השמלה הענקית בגובה 21 מ' שנוצרה על ידי האמן עדי יקותיאלי ב​מסגרת מיזם ​"אסורות". בנוסף ירקם דגל השלום הגדול בעולם שעליו רקומים מסרי שלום ודו קיום והוא יונף במהלך המסע.

לו"ז האירועים המרכזיים במסע

אירועים מרכזיים במסע:

  • 24.9 השקת מסע השלום בשדרות ובנגב המערבי
  • 26.9 האירוע המרכזי בדרום – בדימונה בחסות ראש העיר
  • 3.10 האירוע המרכזי בצפון – בנצרת בחסות ראש העיר
  • 6.10 האירוע המרכזי במערב – בתל-אביב
  • 8.10 יום השיא: בבוקר – אוהל הגר ושרה בצפון ים המלח עם השותפות הפלסטיניות שלנו; בערב – צעדה ועצרת המונים בירושלים
  • 9-10.10 סוכת שלום בירושלים, השקת "כנסת הנשים" שתלווה את פעילות מושב החורף של הכנסת, בית נדרש לשלום

האירועים יסתיימו ב- 8.10 (יום ג') בעצרת המונית בירושלים, הקמת סוכת השלום הגדולה בעולם והשקת "שדולת הנשים" בכנסת, במטרה להניע את הפוליטיקאים משני הצדדים לפעול למען הסכם מדיני.

צפו בכתבה "בדרכן", על הצד הפוליטי של יום האשה הבינלאומי: 

בדרכן (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

אף אישה לא חופשיה, עד שלא כל הנשים חופשיות. זוהי תמצית התפישה הפמיניסטית של "האישי הוא הפוליטי", אך האם השיח הפוליטי-פמיניסטי יכול להתחבר לשיח פוליטי-מדיני, ולא רק ביום האישה הבינלאומי? על פרקטיקות של סולידריות, מאבק בלתי אלים וחתירה לשלום וסיום הכיבוש.
הופק ע"י: | עלה ב: 01/04/2015

 
 

הוספת תגובה לכתבה

  כתבות ווידאו שחבל לפספס