ידיעה כתובה |

: "הם כולאים גם ליצנים"

מדינה נכתב על ידי

הליצן מ"קרקס פלסטין", מוחמד אבו סח'א, עדיין במעצר.

היום התקיימה מול כלא עופר מחאה על מעצרו המנהלי של מוחמד פייסל אבו סח'א. אבו סח'א הוא ליצן ב"קרקס פלסטין", מדריך אנשים וילדים עם לקויות נפשיות ועובד סוציאלי. הוא נעצר בדצמבר האחרון ללא כתב אישום, בטענה כי הוא מסכן את ביטחון האזור.

ההפגנה התקיימה כפעולת המשך להפגנה שהייתה ליד כלא מגידו בתחילת מרץ ובמהלכה התקיימו הופעות קרקס. את שתי ההפגנות ארגנה חניתה הנדלמן. הנדלמן מספרת כי ידעה מראש שלאומני קרקס לא יתאפשר להגיע בתקופה זו של השנה בגלל עומס העבודה הנוצר בחג הפורים. "אני כל הזמן בקשר עם הקרקס הפלסטיני, הרגשנו שזה מאוד חשוב שיהיה משהו (מחאה) ואפילו אם זה יהיה שניים או שלושה אנשים שיעמדו שם", היא אומרת.

  • לצפייה בהפגנה שהתקיימה ליד כלא מגידו:

ליצן במעצר מנהלי (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

אמני קרקס התייצבו בשבוע שעבר בכלא מגידו, במחאה על מעצרו של חברם - מוחמד פייסל אבו סח'א, הנמצא במעצר מנהלי. אבו סח'א נעצר בדצמבר האחרון, ללא כתב אישום למשך חצי שנה, בטענה כי הוא מסכן את בטחון האזור. בשבועות האחרונים גוברים הקולות לשחרורו באמצעות קמפיין אמני קרקס הכולל גם עצומה בינלאומית.
הופק ע"י: | עלה ב: 08/03/2016

ההפגנה ליד כלא מגידו הייתה מצומצמת אך הביאה לרעש תקשורתי. "היינו, כמה? שמונה, עשרה", מספרת חניתה. "והיה לזה כיסוי מבחינת מדיה שהופתעתי ברמות. המשמעות של המחאות האלה, מעבר לזה שהלוואי שזה ישפיע על המקרה הספציפי של אבו סח'א ובכלל יגע בנושא של המעצרים המנהליים, זה קודם כל לא להוריד את הנושא מהשיח הציבורי, שכל הזמן ידברו על זה". השיח אודות מצבו של אבו סח'א התפשט למדינות רבות. "יש מחאה עצומה בכל העולם של אומני קרקס. מיצגים ברכבות, בערים, איפה לא? נכתבו עליו שירים."

הנדלמן מספרת כי אבו סח'א מודה לאנשים שפועלים למענו. "הוא אמר לאמא שלו שמאוד חשוב שיהיו הפגנות למען הילדים שנמצאים איתו. הוא נמצא בתא מאסר עם ילדים בני שתים עשרה וארבע עשרה", אומרת הנדלמן. "הוא בעצם עושה איתם קרקס, כל הזמן. והוא אמר להם לדמיין שהם במחנה קיץ של קרקס, והם עושים אקרובטיקה וג'אגלינג."

ההופעות של הקרקס הפלסטיני מושכות אליהן מבקרים מכל העולם. בנוסף אליהן, הקרקס הפלסטיני מפעיל גם בית ספר לקרקס בו משתתפים כ-340 ילדים מאזור ביר זית ורמאללה. בין הילדים כ-40 ילדים בעלי צרכים מיוחדים, ילדים אוטיסטים, ילדים נכים וילדים הלוקים בתסמונת דאון. הפעילים במאבק למען שחרורו של אבו סח'א טוענים כי עבור הילדים הללו, הקרקס לא מהווה רק מקום מפלט, אלא גם כלי טיפולי חשוב. בינתיים, התכנית לילדים מיוחדים נסגרה בהעדר מחליף לאבו סח'א.

סיפורו של אבו סח'א מדגים ומדגיש את חוסר ההיכרות שלנו, הציבור הישראלי, עם החיים המתקיימים בעזה ובשטחים. "ידעת שיש בעזה קרקס?", חניתה הנדלמן שואלת. "יש אמנות בכל השטחים. כשאני מדברת עם אנשים ושואלת נניח, 'אתם יודעים שיש קרקס ברמאללה?' 'מה, באמת? יש שם קרקס?' בכל הגדה המערבית, יש קרקס, יש תיאטרון, יש מחול, יש מוסיקה, כמובן יש פארקור (סוג של ספורט אתגרי). יש לאנשים חיים, הם לא מפלצות ירוקות עם קרניים. והגיע הזמן שבמדיה הישראלית יראו את הדברים האלה, את זה שיש שם בני אדם נורמליים, שרוצים חיים, שרוצים להפסיק כבר את הכיבוש."

  • להאזנה לראיון עם חניתה הנדלמן על ההפגנה שהתקיימה היום:

 
 

הוספת תגובה לכתבה

  כתבות ווידאו שחבל לפספס