תמלול הכתבה: של מי האחריות למיגור העוני?
נועה קאופמן: גילינו שהרבה אנשים נאלצו לצמצם במזון, לבחור בעצם בין מזון לביטוח רפואי.
ד"ר ישי מנוחין: יש במדינת ישראל כשתיים וחצי מיליון עניים.
ד"ר ניקול דהאן: נשים שפשוט נעזרות בגופן והולכות עם גברים, רק כדי שיקבלו קצת כסף להאכיל את הילדים.
ד"ר יעלה רענן: הפחד שהבית שלך יהרס, הוא גם יוצר עוני.
כיתוב על המסך: אז מי אחראי לפתרון בעיית העוני בישראל?
ד"ר ישי מנוחין: אחריות זה מושג חמקמק. לכשלונות אין אחראים, רק להצלחות יש אחראים.
ערן וינטרוב: האחריות לפתרון ולהתמודדות עם נושא העוני ואי-הביטחון התזונתי היא של ממשלת ישראל, מכיוון שרק לממשלה יש את המשאבים המתאימים להתמודד עם הבעיה הזאת, והיא גם יכולה לעשות את זה לו רק היא באמת תשנה את סדר העדיפויות הלאומי.
רן מלמד: מכיוון שהממשלה לא פועלת מספיק מהר, או בכלל רוצה לפעול, אנחנו בעצם צריכים את מי שאחראי על הממשלה שיפעל, וזאת הכנסת.
שרון דולב: אנחנו לא יכולים להשאיר את האחריות לסביבה שלנו למקבלי ההחלטות, מכיוון שמקבלי ההחלטות לא חושבים עלינו, ולא חושבים גם על הדורות הבאים. הם חושבים על הקדנציה שלהם.
ד"ר ישי מנוחין: זה שיש שתיים וחצי מיליון אנשים עניים בישראל, ומתוכם למעלה ממיליון ילדים עניים, לא אנחנו גרמנו לכך באופן אישי, אבל אנחנו באופן אישי אחראים לתקן את המצב הזה. האחריות לתקן היא שלנו. להכריח, למעשה, את הממשלה לדאוג לכך שלא יהיו עניים בחברה הישראלית.
ד"ר יעלה רענן: כמו שאנחנו עושים מלחמות בשם כולנו, אנחנו גם מייצרים מדיניות בשם כולנו. אז כל עוד אתה לא עושה כלום, אתה מצטרף ומסכים עם המדיניות. אז בכדי לומר אני נגד, ובכדי להגן על האנשים, שהמדיניות הזאת נגדם נעשית כי אתה יהודי, בשם היהדות שלך, אתה חייב לעשות נגד. האחריות גם עליכם, על כולנו.
כיתוב על המסך: "הטרגדיה הגדולה איננה אכזריותם של האנשים הרעים, אלא שתיקתם של האנשים הטובים." (מרטין לותר קינג)
סוף תמלול הכתבה: של מי האחריות למיגור העוני?
הוספת תגובה לכתבה