תמלול הכתבה: מפרקות חסמים בדרך להצלחה עסקית

חבצלת מזור אלמן: שמי חבצלת, אני בת 56, נשואה ויש לי ארבעה ילדים ושני נכדים.
ויקטוריה מירון סרברו: שמי ויקטוריה מירון סרברו, נשואה לאסף, אימא לשלושה בנים: אופק בן שבע, יואב בן ארבע  ואיתן עוד מעט בן חמישה חודשים.
חבצלת מזור אלמן: כיום אני מתפרנסת מהבישול, עוד לא מתפרנסת, הכל לאט לאט, עוד אין הרבה לקוחות אבל לאט לאט, זה העיסוק העיקרי שלי נכון להיום.
ויקטוריה מירון סרברו: אני אדריכלית ומעצבת פנים. יש לי ניסיון של  חמש עשרה שנה. יש לי משרד בבית בתל אביב, שמתמחה בעצוב ותכנון בתים, בתי מגורים  בעיקר.
חבצלת מזור אלמן: עוד אין לי הכנסה, אין לי  שום דבר, אין לי משכורת שאני מכניסה הביתה – 8,000 - 10,000 ₪. ברגע, בעזרת השם, אני מאמינה שיהיה לי  כמויות  יותר גדולות של הזמנות, אז אני יכולה להסתכל אחרת על זה. היום זה דוגמית.
קריינות: ויקטוריה וחבצלת, מתמודדות עם הקמה וביסוס עסק תוך כדי גידול ילדים. מתברר שהאתגר כלל לא פשוט. כשאת עצמאית, הכל עליך וכשאת בשמירת הריון, כפי שקרה לוויקטוריה, הלקוחות לא מחכים והעסק והמוניטין שבנית בעמל רב, עומדים בפני קריסה.
ויקטוריה מירון סרברו: ולאחר שלוש שנים העסק התחיל לעבוד טוב הביא פרנסה יפה, הכירו אותי  ובאותה תקופה החלטנו להרחיב את המשפחה ונכנסתי להריון כל תקופת שמירת ההיריון, הלידה, ההתאוששות, חופשת הלידה, זו הולכת  להיות תקופה של יותר משנה, שאני לא הולכת לעבוד ועסק שקרוב לשנה לא עובד - זה כמו לסגור עסק. את דוחה לקוחות ומפנה אותם לקולגות שלך, הם לא יחזרו. אף אחד לא מחכה  לך שנה לשיפוץ הבית, בבניית בית ואני כן רציתי להמשיך אחרי הלידה לפתח את העסק. בעצם, הקושי היה שהבחירה שלי להיות אימא, להרחיב את המשפחה, להיכנס להריון - היא עצרה לי את התפתחות העסק.
קריינות: בנקודה זו נכנסה לחייהן של ויקטוריה וחבצלת "מיקרופיי" עמותה שמעצימה כלכלית נשים ומסייעת להן ביזמות כלכלית יציבה ורווחית. העמותה מקיימת הכשרות שונות ומעניקה מנטורית אישית למשתתפות.
אמירה הדס צימרמן: אני מביאה הרבה מאוד ידע וניסיון מהרבה מאוד שנים מהמגזר העסקי שעבדתי. אני רוצה לקחת את כל הכלים האלה, שיש לי בתוך הארגז ולהעביר אותם לנשים, כי אני מאמינה מאוד בכוח של נשים וביכולת של נשים להגשים את עצמן ולפרוץ לדרכים חדשות ולהגיע לאותם מקומות שהן שואפות להגיע.
מירה קליין פכט: אנחנו נותנות מענה לחסמי הצלחה מיוחדים של נשים יזמות, שנשים שמקימות עסק. אחד מהם שידוע לכל זה הצורך עדיין לתפקד כמי שהיא אמא, אחראית על הילדים ועל הבית.
קלאודיה גוטמן: מבחינתו ברגע שאנחנו רואות את האישה מועצמת, העוצמה היא לא רק אצלה אישית אלא עוברות לקהילה, למשפחה.
מירה קליין פכט: ההשפעות הן עצומות כי נשים עצמאיות מבחינה כלכלית, הרבה פעמים הן פחות חשופות לאלימות מכל הסוגים. לא רק אלימות פיזית. אם את עומדת על רגלייך ויכולה לפרנס את עצמך. המעמד שלך גם בתוך הזוגיות ובתוך המשפחה משתנה לטובה.
ויקטוריה מירון סרברו: ברגע שהבנתי שעכשיו אני לא יכולה לשבת שעות מול המחשב לשרטט, אני לא יכולה לצאת לפיקוח ולעלות על סולמות, החלטתי שאני עושה עם זה משהו, שאני לא יושבת וסוגרת את העסק לגמרי, אני לוקחת את זה להזדמנות לפתח את העסק. מבחינת הפן העסקי קיבלתי ביטחון, קיבלתי מוטיבציה, שאני יכולה להמשיך למרות ההפסקה הזאת. אני יכולה להמשיך ולפתוח את העסק וגם מבחינה אישית הרגשתי רוח גבית, הרגשתי שאני יכולה לעשות את זה אז גם מבחינה מקצועית וגם מבחינת הפן האישי הרגשתי סוג של התפתחות העצמה ידע והרבה ביטחון אני מרגישה שאני במקום אחר.
קריינות: בתוך זמן קצר הכירו ויקטוריה וחבצלת נשים נוספות במצבן ומרכיב התמיכה הקבוצתית, הסולידאריות, החוכמה הנשית -  הפך גם הוא למשמעותי.
ויקטוריה מירון סרברו: יש לנו סוג של פורום של אותם נשים שאני יכולה להתייעץ איתן שהן באותו מצב כמוני. כולן נשים, כולן אימהות, כולן יש להן עסקים ומתמודדות בעצם עם אותן דילמות ואותם בעיות. אז יש את הפורם שאני יכולה להתייעץ אתו יש את העמותה שאני יכולה להתייעץ אייתה  אני בעצם לא לבד כי עסק , לפתוח עסק בבית יש בזה סוג של בדידות  עם מי אני מתייעצת ופה אני הרגשתי שיש לי בעד יש לי אל מי לפנות.

סוף תמלול הכתבה: מפרקות חסמים בדרך להצלחה עסקית

כתבות ווידאו חדשות מערוצי הטלוויזיה החברתית

  כתבות ווידאו שחבל לפספס