תמלול הכתבה: "סודות ירוקים" בגבעתיים

בוקר טוב לכולם
בוקר טוב
שירלי נוימן מלאכי: אנחנו נמצאים במרכז אנוש בגבעתיים ולמעשה בארבע השנים האחרונות עברנו תהליך של שינוי להפוך את מרכז התעסוקה שנמצא כאן, למרכז שמתעסק בקיימות ואקולוגיה, בעצם מספק ימי אירוח חווייתיים לתלמידים בבתי ספר יסודיים כדי שיגיעו לכאן וילמדו קצת יותר על איך להיות ידידותיים לסביבה.
תמר סדן לקס: המתמודדים שעובדים כאן עברו תהליך ארוך שבו בעצם הם למדו להפוך מאנשים שעובדים ונהנים מהגינה, למדריכים.
נועה גז: יש לנו מים, יש לנו אויר ויש לנו אדמה, ויש לנו את הרכיב הסודי שזה אהבה. ובעצם דרך חמשת היסודות האלו הילדים לומדים כאמור על אקולוגיה וקיימות דרך מתקנים והדרכות פרונטליות והתנסויות חווייתיות.
תמר סדן לקס: "סודות ירוקים" הוא קודם כל מרכז תעסוקתי שמשמש מרחב לפעילות שיקומית תעסוקתית עבור כ-30 אנשים מבוגרים המתמודדים עם מחלות נפש קשות. המקום הזה משך אליו בעיקר אנשים שמקומות התעסוקה השיקומיים הרגילים כבר לא התאימו להם ודווקא החיבור לגינה, לטבע, עשה משהו מאוד טוב לתהליכי השיקום שלהם.
איליה: וכאן אנחנו פותרים את הבעיות, אז הנה כאן דוגמה, מתקן מערכת אקווהפוניקה. אקווה – מים, פוני - צמחייה. תסתכל, יש כאן אקווריום עם דגים יפים, נכון?
תמר סדן לקס: העובדה שילד נכנס למרכז הזה ושומע ולומד מאדם, ראשית מבוגר ממנו, שסובל מאיזשהו סוג של מוגבלות, מבחינתנו זה ערך חינוכי כפול.
ישראלה אילון: עשינו איזושהי הכנה קטנה כדי שהילדים לא יגיעו לפה פעם ראשונה ללא ידע מוקדם, אבל גם לא יותר מדי כי בעצם כולנו שווים.
תמר סדן לקס: ההעצמה שביכולת שלי לקחת את הידע שצברתי, להעביר אותו הלאה, הוא רווח אדיר. לעמוד מול הילדים בביטחון, לתת להם את ההרגשה של מבוגר שמלמד אותם משהו חדש.
איליה: לעבוד עם הילדים מאוד נעים. ילדים נחמדים מאוד וילדים כזה חברמנים, ונעים מאוד להסביר להם, להדריך, לתפקד, זה טוב ומשפיע על הנפש שלנו.
הלה הדס: כדי שיתרחשו אירועים משמעותיים צריך שתהיה מנהיגות מקומית מתנדבת שמבינה שיש לה אחריות משמעותית בקהילה. רשות מקומית, עיריית גבעתיים, שלוקחת אחריות על האזרחים שלה על כל גווניהם, משרד הבריאות שמבין שיש לו תפקיד גדול ליצור מערכת שיקומית ראויה ומיטיבה, וגם פילנתרופיה. בלי פילנתרופיה, בלי משאבים, שגם הם דורשים מנהיגות, בלי דן וגלוריה שוסטרמן שראו את הקסם של המקום עוד לפני שסיפור ההצלחה היה אמיתי, כשהוא היה רק בגדר זרע, כל אלו ביחד מתרכזים למנהיגות אמיתית שמוכנה לפעול בשיתוף פעולה ומוכנה לקחת כל רעיון קדימה.
גלית מור משורר: אני חושבת שההתחלה היתה עם איזשהו חשש, אבל המפגש באמת עם המתמודדים היה מאוד מאוד נעים. הם באו ממקום מאוד מכיל הילדים דווקא... מבחינתי המקום הזה, כמו יש את הסיפור הזה "הענק וגנו", שיש גן קסום ואף אחד לא מעיז להיכנס והילדים פוחדים ונראה כמו איזה מקום מאיים, וכשילד אחד נכנס בטעות פתאום הוא מגלה איזה מקום מדהים זה, וכמה הוא מחבק וכמה רק רוצים שילדים יכנסו. זה ממש האסוציאציה שיש לי על המקום הזה. ככה אני מתארת אותו לאנשים, יש פה פשוט פנינה באמצע השכונה.

סוף תמלול הכתבה: "סודות ירוקים" בגבעתיים

כתבות ווידאו חדשות מערוצי הטלוויזיה החברתית

  כתבות ווידאו שחבל לפספס