תמלול הכתבה: תמונות מחזור

מגישה: בשנים האחרונות הציבו מוסדות חינוך רבים ברחבי הארץ מצלמות בשטחם, על מנת לעקוב אחר פעילות התלמידים, במטרה למנוע אלימות. לאחרונה פנו מספר ארגונים לשרי המשפטים, הפנים, בטחון הפנים והחינוך בבקשה לבחון את הנושא, בטענה שהשימוש בַמצלמות פוגע בזכותם של התלמידים לִפרטיות ואף מתנגש עם העקרונות הטבועים בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו.

עו"ד סאני כלב: המחקרים מראים לנו במובן הזה, שברגע שיש מצלמה שבאה ומפקחת על מה שנעשה, אז אנחנו באופן אוטומטי כבר לא פועלים בהתאם לרצונות שלנו או בהתאם לאיזושהי תפיסה יותר עמוקה של הזהות שלנו אלא בעצם מתוך פחד, מסתכלים עלינו ואנחנו פועלים כפי שאנחנו חושבים שמצפים מאיתנו. וכמובן שזה קורה בבתי כלא, וטוב שכך, אולי, אבל לגבי מוסד חינוך שבו מדובר בילדים צעירים שכל הרעיון הוא שגם תהיה להם את האפשרות באמת לבדוק ולטעות וזה חלק מהנושא, חלק מחינוך, אז לבוא ולעקוב אחריהם, כשהם יודעים שכל פעולה שלהם מפוקחת, יש בזה איזה שהוא טעם שהוא מאוד בעייתי מבחינה חינוכית.

מגישה: במכתב שהעבירו הארגונים לשרים הנוגעים בדבר, הם הציעו חלופות חינוכיות יותר ממצלמות.

עו"ד סאני כלב: בהחלט אפשר להכניס תכניות למניעת אלימות וצמצום אלימות, ליישוב סכסוכים בדרכי שלום. כמובן, זה עוד צוות הוראה, מדובר בהשקעה של מיליונים, אם לא יותר. בואו ניקח את הכסף הזה ונשקיע אותו בדברים חינוכיים יותר ולא דברים שמגיעים מעולם המשטר.

מגישה: חשוב לציין כי המצלמות פועלות בבתי הספר ללא פיקוח. לא ברור מי צופה בהן, לכמה זמן המידע נשמר והיכן. נראה כי אנחנו לא רחוקים מהיום בו האח הגדול יְפַקֵח על ילדנו גם מפני העתקה במבחן.

סוף תמלול הכתבה: תמונות מחזור

כתבות ווידאו חדשות מערוצי הטלוויזיה החברתית

  כתבות ווידאו שחבל לפספס