תמלול הכתבה: יוצאים מגדרם
מגישה: הקהילה הלהט"בית נתפסת על ידי רבים כמקשה אחת, אך למעשה מדובר במגוון קהילות שהכללתן תחת כותרת אחת מטשטשת את ההבדלים ביניהן. על אחת הקהילות שאינן זוכות לייצוג הולם - בכתבה הבאה:
קריינות: הפתיחות היחסית לה זוכה הקהילה ההומוסקסואלית בשנים האחרונות, מעט פסחה על הקהילה הטרנסג'נדרית, אשר מוסיפה לסבול הדרה ואלימות מידי יום.
בר יצחק אדן: בכל שנה, מציינים ברחבי העולם אם יום הזכרון לקורבנות השנאה הטרנסופובית.
כל שנה יש טקס לכבוד אותם קורבנות מכל העולם שחוו אלימות ואף נרצחו על רקע מגדרי.
בחברה שלנו יש חוסר מודעות לקהילה הטרנסג'נדרית.
קריינות: השנה, בחרו חברות וחברי הקהילה לקיים את העצרת מול תחנת משטרה, במחאה על אלימות משטרתית ויחס מזלזל.
לילך בן דוד:כל שנה נרצחות מסביב לעולם מאות נשים טרנסיות ואנשים טרנסג'נדרים כתוצאה מאלימות טרנספובית, כתוצאה מזה שהחברה לא מקבלת אנשים טרנסג'נדרים.
ורד פיירברגר: השאירו אותנו ללא מזון וכמעט ללא מים, התעלמו ממצוקתה של זוגתי ומהפציעה והכאב שנגרמו לה עקב אזיקי הרגליים בהם הייתה כבולה חצי יום.
קריינות: אצל מרבית האנשים, ישנה הלימה בין המין הביולוגי לבין זהותם המגדרית. כלומר מי שנולד זכר מבחינה ביולוגית, חש שזהותו המגדרית היא של זכר. ההערכה היא כי 3% (שלושה אחוזים) מהאוכלוסייה חשים תחושת של חוסר התאמה בין המין הביולוגי שלהם, לבין זהותם המגדרית. כאשר הציבור הרחב נחשף לאפשרויות הללו, הדבר מאיים לא פעם על תפיסת הזהות המגדרית שלו.
נורה גרינברג: הבעיה העיקרית של אנשים טרנסג'נדרים זה שהם, במידה רבה, הם מודרים מלהיות חברים מלאים או אזרחים מלאים בחברה. בעצם הזהות של אנשים טרנסג'נדרים מוטלת לא פעם בספק גם על ידי המדינה. המדינה דורשת, כדי לשנות את המין הרשום במסמכים של אדם טרנסג'נדר, שהוא יביא הוכחה לביצוע ניתוח לשינוי מין.
אלישע(שוקי) אלכסנדר: הבעיה שרוב הקהילה הטרנסג'נדרית לא עוברת את הניתוחים האלה, בין אם הם פשוט לא רוצים ובין אם זה עולה מלא כסף וזה לא נגיש, אז יוצא שיש אנשים שחיים במין מסוים וכתוב בתעודת הזהות הפוך, וזה יוצר להם מלא בעיות."
לא שיניתי בתעודת הזהות לזכר, הייתי רשום בבנק כנקבה, והמוקדנית פשוט סרבה לתת לי שירות, היא חשבה שאני עובד עליה, אמרתי לה שאני טרנסג'נדר..
המין הוא לא משהו מזהה, זה כאילו..או 1 או 0, מבחינתי אפשר למחוק אותו מתעודת הזהות, הוא לא מזהה.
מפגין: ועדה לא תקבע אם אני גבר או אישה!
נורה גרינברג: להתנות את ההכרה בזהותו של אדם, הזהות שבה הוא חי יום יום, מציג את עצמו ומוכר על ידי החברה, בביצוע פרוצדורה כירורגית שאולי הוא רוצה אותה, אולי הוא לא רוצה אותה, זאת הפרה מאוד קשה של זכויות אדם ואזרח.
קריינות: לקראת הבחירות שמענו הבטחות רבות לשיפור מצבה של הקהילה הגאה, אך מעט פוליטיקאים גילו בקיאות בצרכיהם השונים של הקבוצות המרכיבות את הקהילה.
מיכל רוזין: אז לא רק צריך להגדיל את הענישה לפשע שנאה. צריך להכניס לפשע שנאה את נושא זהות המגדר, שבכלל לא קיימת שם. צריך להכניס את זה שבמשרד הפנים, זכותי להרשם על פי המין שאני רוצה להרשם, ולא אם עשיתי ניתוח כזה או אחר."
קריינות: כעת, ניתן רק לקוות שביום הבחירות יתנו לשוקי ושאר חברי הקהילה הטרנסג'נדרית, להצביע לכנסת, על אף הפער בין חזותו למין הרשום בתעודת הזהות שלו.
מגישה: ופרט לקושי הבירוקרטי, ראוי לבדוק אילו מפלגות מקדמות בפועל את צרכי הקהילה הלהט"בית.
סוף תמלול הכתבה: יוצאים מגדרם
הוספת תגובה לכתבה