סיקור |
ב"שטח אש 918" שבדרום הר חברון, שמתפרש על 30,000 דונם, מתגוררות כ-1,300 נפשות ב-12 כפרים. רוב התושבים חיים במערות או בסביבתן ומתפרנסים מחקלאות ומרעיית צאן. מ-1999 התושבים חיים תחת איומי הריסה, פינוי ונישול מכיוון שצה"ל הכריז על אזור מגוריהם - שטח אש. למרות שצה"ל אינו מתאמן יותר באש חיה בשטח ושני הבסיסים הצבאיים שהיו באזור שטח האש פורקו, עמדת המדינה היא ש"השטח נחוץ לצורך שמירה על הכשירות הנדרשת לכוחות צה"ל". השבוע (23/3/2016), ידון בג"ץ בעתירת התושבים לאחר שניסיונות הגישור בין התושבים למדינה כשלו. למידע נוסף. שפה: אנגלית(לתמלול הכתבה »)
ח'אדר עמור: אזור זה - מסאפר יטא, הוא שטח צבאי. הנוכחות של האנשים כאן היא לא חוקית, אבל אתה יודע, פנינו לבג"ץ המון פעמים. הילדים לרוב מודאגים ומפוחדים מהעתיד שלהם. אם הם יהרסו את בית הספר החיים שלהם יהפכו למאוד מאוד קשים.יש לנו בית ספר. אנחנו מחכים לבניית עוד בערך ארבע כיתות. חמש שנים אנחנו מחכים לקבלת הרישיון לבניה אבל הם לא נותנים לנו. אפילו הרשות הפלסטינית לא משלמת מכיסה כסף לבתי ספר, הם מחכים לעמותות ולארגונים. הם אומרים "אנחנו צריכים לבנות בית ספר פה, בית חולים שם", הם רק מתכננים ומחכים לאמריקאים שממנים את העמותות, שישלמו על זה. אני חושב שזאת הסיבה שגם הישראלים וגם הרשות הפלסטינית לא ממנים את זה.
רוני פלי: חלק ממה שכיוונו אליו בעתירה הזאת לבג"ץ הוא להפוך את החיים כאן לאפשריים בכל הדרכים ובכל המובנים. זה התפקיד של המפקדים לפי החוק ההומניטרי הבינלאומי.
הוספת תגובה לכתבה