סיקור |
בכפר נבי סמואל חיים התושבים באזור שבו אין להם אישור לשהות, קרובים וחברים לא יכולים לבקרם בגלל מחסומים וחומות, כדי לצאת לעבודה עליהם לבזבז שעות במחסומים, ולפנות לבית משפט כשהם רוצים לנטוע עץ בחצר שלהם, שלא לדבר על לבנות. עשרות המשפחות הפלסטיניות בכפר סופחו בלי שרצו בכך לשטח ישראל. כפרם הוכרז גן לאומי, ובשנה האחרונה המנהל האזרחי מקדם תכנית להקמת אתר ארכאולוגי מסביב למסגד ובית הקברות של הכפר. שפה: עבריתכתוביות: עברית(לתמלול הכתבה »)
מגישה: דמינו לעצמכם את החיים במקום, שבו אין לכם אישור לשהות; קרובים וחברים לא יכולים לבקר אתכם בגלל מחסומים וחומות; כדי לצאת לעבודה אתם צריכים לבזבז שעות במחסומים; כדי לנטוע עץ אתם צריכים היתר מבית משפט, שלא לדבר על לבנות. זה המצב בכפר נבי סמואל בסוף השבוע ביקרו בכפר פעילות ופעילים ישראליים, כדי ללמוד מקרוב על מצוקת התושבים.
תושב: הרבה צבא, שדפקו על הדלתות, נכנסו לבתים והתחילו להוציא את האנשים עם הדברים שלהם. והם התחילו אחר כך ללחוץ עלינו שנעזוב את הכפר.
מגישה: הכפר נבי סמואל נכבש ב-67. ארבע שנים לאחר מכן גורשו התושבים לאזור סמוך ובתיהם נהרסו. אזור הכפר הוכרז לגן לאומי, ובשנה האחרונה המנהל האזרחי החל לקדם תכנית להקמת אתר ארכאולוגי מסביב למסגד ולבית הקברות. בדיון בבית המשפט כשנשאל נציג המנהל מה עם תושבי הכפר? הוא ענה - "אין שם כפר".
הוספת תגובה לכתבה