אולפן |
בסוף מרץ 2013, חתמה שרת הבריאות יעל גרמן על תקנות המים, אשר אחד מסעיפיהן הוא המשך הפלרת המים למשך שנה בלבד. העיתונים יצאו בכותרות נרעשות, מהן עלול הציבור להסיק מסקנה שגויה לגבי העתיד האופטימי למראה של צלילות המים שלנו. עמותת איזון חוזר אף הגישה לאחרונה תביעת ענק ייצוגית נגד חברת מקורות בדרישה לפיצוי בגין הטעיה וגרימת מפגע סביבתי. המחאה הציבורית נגד הפלרת המים נמשכת על אף הנסיונות להרדים את הציבור. שפה: עברית
כתוביות: עברית
(לתמלול הכתבה »)
כתבות ווידאו חדשות מערוצי הטלוויזיה החברתית
כתבה
עלי עוואד מטובא מספר על שגרת החיים בדרום הר חברון
שנה טובה, שנה של שינוי
כתבה
ארגוני חברה אזרחית מאחלים שנה טובה וביטחון תזונתי לכולם
אקלימיסטיות: משבר האקלים וגרינוושינג
צילומי שטח
ועידת האקלים הזו היא "הכי מדירה שהייתה אי פעם".
טקס הדלקת המשואות האלטרנטיבי 2021
הופעה
טקס הדלקת משואות לישראל צודקת, שוויונית וראויה
Talking Memory- Memorial Day
Story
Who will protect the hope?
המאבק הזה נגד הפלרה מובל על ידי קבוצה קטנה של היפוכונדרים ואנשים שחובבים תיאוריות קונספירציה. מדובר בשאלה רפואית מדעית, וטוב שיכריעו לגביה רופאים ומומחים לפרמקולוגיה ואפידמיולוגיה.
מחקרים מהסוג הזה נוטים להסתייג מקביעות נחרצות לכן מי שרוצה יכול להתאמץ ולמצוא חוקרים שיתמכו בכל דעה שהיא, אבל אם אוספים את כלל המחקר הקיים ניתן להסיק ממנו מה הוא הקונצנזוס המדעי בתחום. (כך גם, למשל, לגבי השאלה של התחממות גלובלית.)
בלי להכנס במסגרת הזאת לפרטים, במים שאנחנו שואבים יש באופן טבעי ריכוז מסויים של פלואוריד: יותר מדי זה רע, ופחות מדי זה גם רע. מה שנותר להכריע לגביו זה מה הריכוז המינימלי, המקסימלי, והמקום הבטוח ביותר בין שני אלה. במקרה הצורך, בארצות אחרות, צריך לסנן החוצה חלק מהפלואוריד שנמצא במים. במקרים אחרים, כמו בישראל, הדבר הטוב ביותר לעשות הוא להוסיף מעט. על זה מסכימים כל ארגוני המחקר הרציניים והבלתי-תלויים.