חינוך – זהות מגדרית

כתבות העוסקות בזהות מגדרית, הנכללות תחת זהות עצמית. העשרה לשיעורי אזרחות בבתי הספר:

"הרגשתי שיש לי המון כוח בידיים…" – אחת ההשפעות שיש לשירות הקרבי על גברים, היא תחושת הכח שיש להם בידיים, המתבטאת בנשיאת נשק. מעדויות חיילים תחושת הכוח מובילה לאלימות בכלל ולאלימות כלפי נשים בפרט.

"רציתי להפוך לגבר גבר…" – השירות הצבאי מוטמע בישראל כחלק טבעי ממסלול החיים, והלוחם הקרבי נתפס בו כאידיאל. אבל האם למוטיבציה לשירות צבאי, יש גם השפעה על עיצוב הגבריות שלהם?

הראפריות – פרק שני בסדרה "היפ-הופ כמחאה חברתית" על הראפריות: סימה נון ויסמין ג'אזז, שבשיריהן ניתן למצוא לא מעט מסרים חברתיים המתייחסים לסדר יומה של החברה הישראלית.

קול באישה שירה – קול באישה שירה" הינה יוזמה המאפשרת למשוררות חרדיות להקריא שירה, לשיר ולהתבטא במרחב נשי בטוח מבחינתן. הנה טעימה מתוך אותה שירה וראיונות עם מייסדות היוזמה.

לא צריכות שאף אחד יציל אותנו – ביום האישה כולם מדברים על המאבק הפמיניסטי, אבל חשבתם פעם על המאבקים שנמצאים בתוך המרחב הפמיניסטי? הפעילות הפמיניסטיות משמיעות את קול מאבקן.

חזקות ביחד – צפו בדבריה המרגשים של אסמאית, מבקשת מקלט מאריתראיה: להיות אישה ופליטה זה קשה, אבל זה גם כוח! להיות אישה זה כוח! מתוך ההפגנה נגד הגירוש ובעד דרום תל-אביב

לא שייכת לאף אחד – צאנו לבדוק מה אנשים חושבים על המושג 'בעלי' ועל פי רוב התשובות שקיבלנו, נראה שאולי ב-2018 אנחנו נצטרך למצוא אלטרנטיבה חדשה.​

תעסוקת נשים בדואיות בנגב – מהם הקשיים והחסמים המקשים על נשים בדואיות בנגב להשתלב בשוק העבודה? סרטון זה הוקרן בוועדה לקידום מעמד האשה ושוויון מגדרי בכנסת בדיון בנושא תעסוקת נשים בדואיות.

מחמאות מחמיאות? תלוי למי – משאל רחוב בנושא מחמאות מועדפות על כל אחד מהמגדרים. מבט פנימי ששומע את האינדיבידואל ויוצר תמונה קולקטיבית. בדיקת הפער בין המצוי לרצוי.

בודקות תקשורת – נשים לא צופות ביורו? – האם נשים לא אוהדות כדורגל? אין צופות במשחקי היורו? אז למה הן מוצגות רק כמעצבנות ולא מבינות? נגה כהן על הצגת נשים בתקשורת בהקשר למשחקי היורו בכדורגל.
.
בדרכן – אף אישה לא חופשיה עד שלא כל הנשים חופשיות. האם השיח הפוליטי-פמיניסטי יכול להתחבר לשיח פוליטי-מדיני? על פרקטיקות של סולידריות, מאבק בלתי אלים וחתירה לסיום הכיבוש.