בהשוואה למשכורת החודשית הממוצעת סל המזון בפלסטין הוא היקר ביותר מבין מדינות המזרח התיכון. על פי מחקר בריטי, מחיר מוצרי המזון הבסיסיים לארבעה נפשות מגיע ל-86.9% מהמשכורת החודשית, לעומת 12.4% בישראל
בסוכנות הידיעות "מען" נכתב אתמול (25.01.2016) כי המחקר החדש בחן את עלויות המזון למשפחה בת ארבעה נפשות על פי רשימת מוצרים בסיסיים כמו לחם, אורז, פירות, ירקות, בשר ומוצרי חלב שונים. נבחנו המחירים במדינות רבות ברחבי העולם בהשוואה לשכר הממוצע באותה המדינה ונמצא כי ביחס לשאר המדינות במזרח התיכון הפלסטינים בגדה ובעזה משלמים הכי הרבה על מזון. הפלסטינים משלמים על מזון פי שתיים אפילו מהמדינות העניות באזור שבהן יוקר מהמחייה והעוני הציתו תנועות מחאה המוניות ומהפכות- בתוניסיה מגיע מחיר סל המזון ל-42.5% מההכנסה החודשית, במצרים 33.5% ובירדן 31.7%.

קרדיט: maannews.net
בכיר במשרד הכלכלה הפלסטיני, עזמי עבד אל-רחמן אמר ל"מען" כי יש קשר ישיר בין הכיבוש הישראלי והמיסים של ישראל ליוקר המחייה הקשה: "אנחנו מדינה שונה משאר המדינות באזור, אנחנו חיים תחת כיבוש, ומהלך החיים הכלכליים שלנו נשלט באופן מלא ע"י ישראל."
יש לציין כי הכלכלה הפלסטינית אכן נשלטת ע"י ישראל. פרוטוקול פריז, הנספח הכלכלי של הסכמי אוסלו, מחייב את הרשות הפלסטינית לרכוש דלק, חשמל ומים באופן בלעדי מישראל. אותו פרוטוקול מכתיב לרשות גם שימוש בשקל והצמדה של המכסים והמע״מ לשיעורי המס הישראליים (היא רשאית להפחית את המע״מ ב־2% בלבד). בזמן ששכר המינימום הפלסטיני הוא 1,450 ש"ח בלבד, וממוצע ההכנסה השנתי לנפש בפלסטין נמוך מ-2,000 דולר (בהשוואה ליותר מ-35 אלף דולר בישראל) הפלסטינים נאלצים לקנות מזון במחירים דומים לישראל ולשלם את המיסים הגבוהים של ישראל.
בעקבות ההגבלות על הייצוא הפלסטיני והיתרון המוחלט שניתן לסחורות ישראליות הייצור המקומי הפלסטיני חלש מאד ולא עולה על 18%, והרשות מייבאת יותר ממה שהיא מייצרת. התמ"ג הישראלי עולה על 220 מיליארד דולר בשנה לעומת מקבילו הפלסטיני שמגיע לפחות מ-10 מיליארד דולר.
- דריסת החקלאים הפלסטינים ע"י תעשיית החקלאות של ההתנחלויות בבקעת הירדן
- הסכמי הניצול הכלכליים וגל המחאה נגדם ב-2012

קרדיט: maannews.net
הוספת תגובה לכתבה