תמלול הכתבה: מי ראש העיריה בנצרת?

מי ראש העירייה בנצרת?
מגישה: ועדיין בצפון. מי לא שמע על הסערה בבחירות המקומיות בבית שמש. ערוצי התקשורת סיקרו בהרחבה את החשד לרמאויות ואת הפילוג בין התושבים. אך האם התקשורת חושפת את הציבור היהודי לסערה מקבילה בנצרת, שהיא "הבירה הפוליטית" של הערבים בישראל? השאלה מי יהיה ראש העירייה של נצרת נשארה פתוחה. האם יהיה זה ראמז ג'ראיסי המכהן כבר 20 שנה מטעם חד"ש או עלי סלאם, שהיה סגנו והתמודד בבחירות האחרונות בראשות מפלגה עצמאית. בניגוד לציבור היהודי שמערבותו בבחירת המקומיות נמוכה, בציבור הפלסטיני בישראל יש לבחירות המקומיות חשיבות גדולה.

נוהאד עלי: היום אנחנו מדברים על 52, 54 אחוז מהערבים מצביעים לכנסת, מצד שני בבחירות לשלטון המקומי שיעור הצבעה של קצת יותר מ- 90 אחוז. השלטון המקומי הערבי הוא בעצם מעסיק מאוד מרכזי של הערבים.

מגישה: המפלגות הגדולות איבדו מכוחן בנצרת ובשאר הישובים הערביים.

נוהאד עלי: המפלגות רצו להשתמש במבנה החמולתי של החברה הערבית. במקום להילחם כנגד המבנה המסורתי, אמצו בעצם את המבנה המסורתי.

מגישה: דר' נוהאד עלי התייחס למשמעות של היעדר סיקור הנושא בתקשורת העברית.

נוהאד עלי: כמעט ואין בית בחברה הערבית שבו לא מדברים על הנושא, כל יום אתרי האינטרנט בשפה הערבית בעצם סוגית נצרת היא המרכזית בעיניהם, ואם נבדוק באתרים העבריים או באתרים דוברי עברית כמעט ולא מתייחסים לסוגיה של הציבור הערבי.

מגישה: כאמור, בנצרת עדין סוערות הרוחות והחלטה סופית לגבי מי יהיה ראש העירייה טרם ניתנה.

סוף תמלול הכתבה: מי ראש העיריה בנצרת?

כתבות ווידאו חדשות מערוצי הטלוויזיה החברתית

  כתבות ווידאו שחבל לפספס