כתבה |
על סרבני שירות מטעמי מצפון כבר שמענו בעבר. המשותף לכולם - ישראלים בני העם היהודי. עומאר סעד, צעיר דרוזי מהכפר מג'אר, הצהיר לאחרונה שגם הוא יסרב להתגייס לצה"ל בתום לימודיו. למרות שהעדה הדרוזית נתפסת בקרב הציבור הישראלי כעדה "נאמנה" ש"נטמעה היטב בחברה הישראלית", גם כאן הולכים וגוברים קולות המצדדים בסרבנות. במכתב גלוי שכתב לראש הממשלה מציין סעד, כי הוא מתנגד להחלת חוק גיוס חובה על העדה הדרוזית, דבר שיחייב את בני העדה להילחם באחיהם הערבים. שפה: עברית, ערביתכתוביות: עברית(לתמלול הכתבה »)
מגישה:עומאר סעד, צעיר דרוזי מהכפר מג'אר, הצהיר לאחרונה שיסרב להתגייס לצה"ל עם תום לימודיו. במכתב גלוי שכתב לראש הממשלה מציין סעד, כי הוא מתנגד להחלת חוק גיוס חובה על העדה הדרוזית, דבר שיחייב את בני העדה להילחם באחיהם הערבים.
עומר סעד:במסגרת הפעילות שלי אני והאחים שלי ברמאללה ובשטחים היינו הולכים לנגן, היינו נכנסים למחסום קלנדיה. רק מעצם היותך ערבי שעובר משם אתה מקופח ומושפל וזה רק בגלל היותך ערבי. ובמקרים האלה שנכנסנו במחסום וראיתי את אי הצדק שנמצא שם הגעתי להחלטה הזו. אני לא רואה את עצמי ביום מהימים עומד במעבר ומבקש מהחברים שלי מרמאללה ומהשטחים תעודת זהות. דבר כזה לא יקרה לעולם.אני ער לכל ההשלכות. בסופו של דבר אני אלך לכלא ובטח שהמחיר לא קטן אבל לדעתי המחיר הזה שווה תשלום ואני קורא לאנשים אחרים לשלם מחיר דומה בכדי להראות לעולם כולו שאנחנו סובלים מהחוק הלא צודק ואנחנו רוצים שינוי.
זהראלדין סעד: בשנת 1956 חתמו על חוק גיוס חובה 16 שייחים. באותה שנה 9000 איש חתמו נגד גיוס חובה, לקחו בחשבון את ה-16 שחתמו ויש כאלה שנאלצו לחתום ודחו את ה-9000 והעצומה שלהם נגד הגיוס. ומ1956 ועד היום לא פסקה הדרישה לבטל את גיוס החובה. באף שנה לא עברנו על הנושא בשתיקה, היו הפגנות, אנשים נכלאו, ואחרים שוחררו על סעיף נפשי, תמיד הצבנו את האתגר בפני לשכת הגיוס ודרשנו פרסום אחוז הדרוזים המתגייסים.
מגישה: למרותשהעדה הדרוזית נתפסת בקרב הציבור הישראלי כעדה "נאמנה" ש"נטמעה היטב בחברה הישראלית", גם כאן הולכים וגוברים הקולות המצדדים לסרב לשירות הצבאי.
הוספת תגובה לכתבה