ביום שישי האחרון (1.6.2018), רזאן א-נג'אר בת ה-21 נהרגה בעת מילוי תפקידה ההומניטרי במסגרת אגודת הסיוע הרפואי הפלסטינית. היא נפגעה בסביבות השעה 18:30 מאש חיה שירו כוחות ישראליים, בעת שניסתה להגיע למפגינים שנפצעו במהלך הפגנות "צעדת השיבה הגדולה" קרוב לגדר המערכת עם ישראל. היא הובהלה לנקודת ייצוב טראומה ומשם הועברה לבית החולים האירופאי בעזה, ובו נקבע מותה. עוד שלושה מאנשי הצוות שלה נפצעו.
במהלך החודשים האחרונים בהם מתקיימות הפגנות צעדת השיבה הגדולה נפצעו מספר רב של אנשי סגל רפואי, כ-245 אנשים ו-40 אמבולנסים נפגעו כפי שעולה מנתוני משרד הבריאות הפלסטיני, אגודת הסהר האדום הפלסטיני, אגודת הסיוע הרפואי הפלסטינית וועדות איגוד עובדי הרפואה. מרביתם נפגעו מאש חיה.
"לפי דיווחים, רזאן סייעה למפגינים פצועים ולבשה מדים של מגישי עזרה ראשונה, שהודות להם ניתן היה לזהותה גם מרחוק כאשת סגל רפואי", אמר ג׳יימס הינן, העומד בראש משרד נציבות זכויות האדם של האו״ם בשטח הפלסטיני הכבוש. "דיווחים מעידים על כך שהיא נורתה במרחק של כמאה מטר מהגדר. משפט זכויות האדם הבינלאומי מתיר שימוש בכוח קטלני רק כמוצא אחרון ובעת סכנה מיידית של מוות או פציעה קשה. קשה מאוד לראות כיצד נשקפה מרזאן סכנה כזאת לכוחות הישראליים שהוצבו בעמדות ההגנה מעברה השני של הגדר כשהם חמושים וממוגנים היטב".
לא רק שהתקפת צוותי רפואה בעזה מהווה סכנה ממשית לחייהם של אנשי סגל רפואי ומטופלים, התקפות אלו גם פוגעות ביכולת של מערכת הבריאות כולה בעזה, שגם כך נמצאת במצב מחפיר של הזנחה וחוסר מימון כבר מעל עשור.
ד״ר ג׳רלד רוקנשאוב, העומד בראש משרד ארגון הבריאות העולמי בשטח הפלסטיני הכבוש, אמר: "היום, מחשבותינו נתונות למשפחתה של ראזן, ולעמיתינו ועמיתותינו באגודת הסיוע הרפואי הפלסטינית. אסור שיתבצעו מתקפות כאלה על מערך הטיפול הרפואי, ועלינו להגביר את מאמצינו להבטיח הגנה לעובדי הבריאות שלנו המצויים בקו החזית. המשפט הבינלאומי קובע חובות ברורות להגנה על אנשי סגל רפואי, ואת אלה יש לכבד."
צפו בהפגנה בתל אביב נגד הרג מפגינות/ים בעזה:
הוספת תגובה לכתבה