חינוך – חיים משותפים

כתבות העוסקות באתגר החיים המשותפים של יהודים וערים. הדרכים והאפשרויות לגישור, הידברות וקרבה, בין קבוצות חלוקות בחברה הישראלית. העשרה לשיעורי אזרחות בבתי הספר.

שותפות לתקווה – נ.ע.י.מ.ה – קבוצת נשים ערביות ויהודיות מהגליל המערבי יצרו קהילה משותפת, קבוצת נ.ע.י.מ.ה- נשים ערביות ויהודיות מקדמות השותפות. בעיני החברות בה היא אי של שפיות, ביטחון ואהבה.

הביקור בספוריה ובחזרה לתקווה – מסען של ערין וצופיה לישוב ציפורי שבגליל, שם גרה משפחתה של ערין שנעקרה מהכפר ספוריה ב-48. במהלך הביקור, מגלה ערין את ביתה של סבתא בו מתגוררת כיום משפחה יהודית.

נתיב לשלום בנווה חנה – בית הילדים נווה חנה ופנימיית היום המעורבת "נתיב לשלום" שמטרתה לחבר בין שני העמים תוך כדי קידום נושא הפיוס ביניהם.

הקמתו של גן יהודי-ערבי בקיבוץ – יוזמה חדשה של מסגרת חינוכית משותפת קמה השנה בקיבוץ עברון שם הוקם גן דו-לשוני ותרבותי שמשרת את ילדי הקיבוץ יחד עם תושבי הישוב הערבי השכן מזרעה.

מוסיקה מחברת – מוסיקה, שפה בינ"ל שיכולה לקרב לבבות ולפי מרים טוקאן ועידן טולדנו אף לשנות את העולם. כתבה זו מתוצרי תוכנית הכשרה לעיתונאים/ות, של הטלוויזיה החברתית ומדרשת אדם.

בשכנות טובה – תושבי הכפר הפלסטיני קדום ותושבי ההתנחלות הסמוכה קדומים, מקיימים מערכת יחסים מתוחה. האם סגירת הכביש ביניהם היא אכן צורך ביטחוני?

האלימות אינה שפתנו -ראיון עם ראזי טאטור, נער פלסטיני ישראלי בן 16 מהצפון, אשר מנהל קמפיין נגד אלימות בחברה הערבית בישראל.

חלא טאהא מג'לג'וליה – הכירו את חלא טאהא, תלמידת תיכון מג'לג'וליה. חלא משתתפת בפעילויות משותפות עם נוער יהודי, כי היא רוצה שחייה כאן יהיו בשיתוף, שוויון ושלום.

שחרור אסירים, קונפדרציה ושלום? – משלחות של ישראלים ופלסטינים, בני נוער ומבוגרים נפגשו במסגרת פרוייקט "שיחות של שלום" כדי לנסות להגיע להסכם לפתרון הסכסוך. בני הנוער דנו במגוון נושאים.

בדרכן – אף אישה לא חופשיה עד שלא כל הנשים חופשיות. האם השיח הפוליטי-פמיניסטי יכול להתחבר לשיח פוליטי-מדיני? על פרקטיקות של סולידריות, מאבק בלתי אלים וחתירה לסיום הכיבוש