במשך כמעט שני עשורים נהרגו אלפי פלסטינים כאשר חלק גדול מהם בני פחות מ-18. אלפים נפצעו, אלפי בתים ומאות אלפי דונמים של שטחים חקלאיים הושחתו ונהרסו על ידי כוחות הביטחון של מדינת ישראל. תוך שימוש בחוק במקרים של "פעולה מלחמתית" ישראל העניקה לעצמה פטור מתשלום הפיצויים לפלסטינים שניזוקו מכוחות הביטחון. כך נמנעה מהפלסטינים האפשרות להגיש תביעות בבתי המשפט בישראל, לקבל פיצויים ויותר מכל נפגעו זכויות היסוד של תושבי השטחים – הזכות לחיים, הזכות לשלמות הגוף והזכות לקניין.
ארגון "בצלם" פרסם דוח "פטור בלא כלום" החוקר כיצד ישראל מועלת בחובתה לשלם פיצויים לתושבים הפלסטינים בשל נזקים שגרמו להם כוחות הביטחון. הדוח המלא כולל בתוכו סקירת רקע האירועים, את הצדקות המדינה בנוגע לפטור מתן הפיצויים ובמקביל "בצלם" מפריכים את אותן ההצדקות. בנוסף, כולל בתוכו הדוח עדויות של תושבי הגדה המערבית שנפצעו מירי של כוחות הביטחון, המתארים את הקשיים שבהם הם נתקלים ואת השינוי בחייהם בעקבות פציעתם.
בין ההצדקות של המדינה בנוגע למתן הפיצויים, ההצדקה שהיה על הרשות הפלסטינית (ככל מדינה אחרת) לשאת בנזקים שנגרמו לפלסטינים כפי שנהוג במאבק מלחמתי כי "כל צד נושא בנזקיו". בדוח "בצלם" נכתב כי "לא ניתן להתייחס לפלסטינים כאל אזרחי מדינה זרה, המסוגלת לפצות את נפגעיה ולהגיע להסדרי תשלום עם ישראל. אין מדובר בשני צדדים שווים הנלחמים זה בזה, כי אם במצב של כיבוש."
הדוח שם דגש על כך ש"תשלום פיצויים לקורבנות בגין פגיעה בגופם או ברכושם אינו מעשה חסד שעושה המדינה, אלא חובתה המעוגנת בהוראות המשפט הבינלאומי". הדוח מסתיים במשמעות של שלילת הפיצויים. הוא מעביר ביקורת על מדיניותה של ישראל בתשלום פיצויים לנפגעים הפלסטינים "..מפגינה את עומק הזלזול שלה בחייהם, בגופם וברכושם של התושבים הפלסטינים. היא גם מבהירה כי מבחינתה היא אינה נושאת בשום אחריות הנובעת משליטתה באוכלוסייה הפלסטינית, לא בגדה המערבית שבה היא הכוח הכובש ולא ברצועת עזה שבה היא שולטת מבחוץ. סמכויותיה השלטוניות של ישראל – שאותן אין היא מהססת להפעיל כאשר הדבר משרת את מטרותיה שלה – מתפוגגות כשעליה לתת את הדין על מעשיה."
כתבה אומללה ומוטת.
אין סיבה לשלם פיצויים למי שיוצא נגדך למלחמה ולמי שמעודד אותם ותומך בהם.