כתבות העוסקות בזכויות קבוצתיות ותרבותיות, הנכללות תחת זכויות האדם. העשרה לשיעורי אזרחות בבתי הספר:
על איזה הסדר מדיני הם מדברים? – חמש דמויות פוליטיות מהצד השמאלי של המפה, בשיחה על "הסדר מדיני" מבחינתן. החל מצעיר עזתי מיוזמי צעדות השיבה ועד לדוברת של תנועת שלום עכשיו.
ערבית? לא בבית ספרנו – אירוע המחאה נגד חוק הלאום, "שיעור הערבית הכי גדול בעולם", נערך בכיכר הבימה בת"א. האירוע כלל נאומים, שירה ומוסיקה בערבית ובעברית, ושיעור בערבית מדוברת לקהל הרחב.
קולות מהבקעה – סיפורו של ע'אלב – ע'אלב הוא רועה צאן וגם אבא מעורר השראה – כשהוא מדבר על הילדים שלו, העיניים שלו נוצצות מהתרגשות. אבל איך אפשר להיות אבא טוב תחת שלטון צבאי?
יחס לפליטים בישראל – האם חיי שחורים נחשבים בישראל? כיצד מתייחסת ישראל לפליטים החיים בה? 40 אלף פליטים עומדים בפני גירוש לרואנדה, אשר אינו חוקי תחת החוק הבינלאומי.
שפה רשמית? לא בתחבורה הציבורית – הכנסת ציינה את יום השפה הערבית, בו הדיון המרכזי עסק בהנגשת התחבורה הציבורית לחברה הערבית. היעדר תרגום בשילוט צורם כאשר השפה הערבית מוגדרת כשפה רשמית במדינה.
האמת על אריתראים – הגיע הזמן לדבר פעם אחת וברצינות על האריתריאים בישראל: הם פליטים? מסתננים? לגרש? לא לגרש? החלטנו לעשות לכם סדר בבליל האינפורמציה ולשבור לכם כמה מיתוסים.
האם תתפלל/י ברחבה מעורבת בכותל? – לאחר אישור הקמת רחבת תפילה משותפת לגברים ולנשים בכותל המערבי יצאנו לשאול מה חושבים ברחובות ירושלים על ההחלטה, והאם יש מי שמתכוונות/ים להתפלל ברחבה המשותפת.
מספיק שיצעקו "מחבל, מחבל" – על רקע ההסלמה במצב הביטחוני, גם ערבים-פלסטינים מפחדים להסתובב בחוץ. כשהפחד הוא גם מהמשטרה עצמה שאמורה להגן, חוסר הבטחון מתעצם.