ידיעה כתובה |

: עיריית י-ם מנסה לחבל במחאת נשים עושות שלום

חברה נכתב על ידי

עיריית ירושלים, פוגעת בחופש הביטוי ובזכות המחאה של חברות תנועת "נשים עושות שלום" אשר במלאת שנה למבצע "צוק איתן", התכוונו לקיים 50 ימי מחאה וצום (כמספר ימי המבצע) מול בית ראש הממשלה בירושלים, במטרה להשיב את חזון השלום למרכז השיח הציבורי וללב הפעילות המדינית. המחאה השקטה תוכננה בתיאום עם משטרת ישראל, אך עיריית ירושלים אישרה אותה לשלושה ימים בלבד.

השופטת בדימוס סביונה רוטלוי פנתה לאגודה לזכויות האזרח ואלו הגישו עתירה לבית המשפט המחוזי בירושלים בשם שלוש מהמפגינות – השופטת רוטלוי, חברת הכנסת לשעבר אתי לבני וארנה אשכנזי – לאחר שהסתיימו גם ההארכות הקצרות שנתנה עיריית ירושלים לקיום המחאה. העירייה הסתמכה בסירובה על נוהל שקבעה, שנותן לה סמכות לאשר כל מחאה או שימוש במרחב הציבורי. הנוהל קובע כי העירייה מוסמכת להגביל במיוחד את משך קיומן של מחאות "מול מוקדי השלטון" בעיר.

צמ(א)ות לשלום (לדף הכתבה ») ( Available in English » )

תנועת "נשים עושות שלום" מקיימת בימים אלו צום מחאה לציון שנה ל"צוק איתן" באוהל מול בית ראש הממשלה.התנועה סופגת ביקורת על בחירתה להציג את עצמה כתנועה א-פוליטית, כאשר הטענה העיקרית היא שלא ניתן לדבר על שלום בלי על הכיבוש ולא ניתן לדרוש משא ומתן שיביא להסכם מבלי להכיר בזכותו של עם אחר לחיות כאן.
הופק ע"י: | עלה ב: 10/08/2015

האגודה לזכויות האזרח מספרים כי ירושלים היא לא העירייה הראשונה שפוגעת בזכות המחאה. "בעקבות עתירה שהגשנו בשם חמישה מפעילי המחאה החברתית, בית המשפט העליון והיועץ המשפטי לממשלה כבר מתחו בעבר ביקורת על נוהל דומה שהיה קיים בתל אביב, והנוהל שונה בעקבות התערבותנו. חשבנו שפניותינו החוזרות ונשנות לעיריית ירושלים ישנו את עמדתה, אולם היא נותרה בשלה."

עו"ד שרון אברהם-ויס, מנכ"לית האגודה לזכויות האזרח אומרת "אז נכון – הפגנות, ומשמרות מחאה, ואוהלים, ומצעדים, לפעמים מפריעים לשגרת החיים ולסדר הציבורי, במיוחד אם הם מתקיימים במקום מרכזי בעיר. אבל כל אמצעי המחאה האלה הם הדרך האפקטיבית ביותר שלנו כאזרחיות וכאזרחים להשמיע את קולנו, וזכותנו כמי שחיים במדינה דמוקרטית להשתמש בהם. להפגנות שמתקיימות דווקא "מול מוקדי השלטון" יש משמעות מיוחדת: כך אנחנו יכולות ויכולים למשוך את תשומת הלב של מקבלי ההחלטות. הגבלת המחאה דווקא במקומות אלה מעבירה את המסר הפסול, שביקורת על השלטון אינה באמת מותרת."

עם הגשת העתירה בעניין "נשים עושות שלום" נעתר בית המשפט לבקשת האגודה לזכויות האזרח והוציא צו זמני המונע מהעירייה לפנות את המפגינות עד להחלטה אחרת. אולם הדיון טרם התקיים, ונותר רק לקוות כי בעת הדיון בעתירה, בית המשפט יבהיר לעיריית ירושלים שאין לה סמכות למשטר ולהגביל את חופש הביטוי.

  כתבות ווידאו שחבל לפספס